FÜSTÖLT LAZAC
NÉZZE MEG A VIDEÓT
https://www.youtube.com/watch?v=ruzX06OIUho
ELŐKÉSZÜLETEK
5 PERC
ELKÉSZÍTÉS
20 PERC
ÖSSZESEN
25 PERC
HOZZÁVALÓK
LAZAC
1 lazacfilé vagy szeletelt bőrös lazac
1 adag durva szemű tengeri só
1 adag cukor
ELKÉSZÍTÉS
Helyezze a lazacot bőrös oldalával lefelé egy tálba vagy tányérra. Egyenletesen hintse meg sóval, majd cukorral. Takarja le a lazacot műanyag fóliával, és pácolja hűtőszekrényben négy órán keresztül.
Csúsztassa teljesen nyitott állásba a Big Green Egg kerámia alsó részén található légszabályozót. Három gyújtóssal gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, és mintegy 12 percen keresztül hagyja nyitva a fedelét. Közben áztasson vízbe egy maréknyi almafából készült füstölőforgácsot.
Vegye ki a lazacot a hűtőből, és hideg folyó víz alatt mossa le róla a sót és a cukrot. Papír törlőkendővel itassa fel a vizet a lazacról, és filé használata esetén vágja a lazacot kívánt méretű egyenlő darabokra.
Szórja a beáztatott faforgácsot az izzó faszénre. Helyezze be a convEGGtort és a standard rácsot az EGG-be. Helyezze a lazacfiléket a rácsra, majd zárja le a fedelet. Állítsa az EGG hőmérsékletét körülbelül 90 °C-ra úgy, hogy mintegy fél centiméteres rést hagyva becsukja az alsó légszabályozót, és körülbelül 1 milliméterre kinyitja a dupla funkciós fémtetőt.
Füstölje a lazacot mintegy 20 percig.
Vegye ki a lazacfiléket az EGG-ből, távolítsa el a bőrt, és tálalja ízlés szerinti körettel.
Copyright © 2021 by GreenEgg.hu - Fehér és Társai Kft.
Szólj hozzá, kérdezz bátran