Hozzávalók
1 kb. 2 kg-s csirke
1 0,33 dl dobozos sör
1 csésze alma cider
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Felszerelés:
Big Green Egg sörtartós csirkeállvány vagy kerámia csirketrón, kerek csepegtetőtálca, spriccelőke
Állítsuk be a tojást indirekt sütésre a convEGGtorral 190 C-ra.
Kedvenc rubunkkal fűszerezzük be a csirkét, a belső részeken is. Ahol lehetséges, finomat a bőr alá is juttassunk belőle. Fedjük le a a csirkét és tegyük félre pihenni szobahőmérsékleten kb. 30 percre.
A sör felét töltsük a spriccelő üvegcsénkbe. Adjuk hozzá az alma cidert, az olajat és az ecetet. Ha a kerámia csirketrónt használjuk, a maradék sört öntsük abba, és tegyük rá a csirkét. Ha a sörösdoboz tartós állványunk van, akkor abba helyezzük a sört.
Tegyük a csirkét állványostól a rácsra és csukjuk be a tojást. Egyszer-kétszer spricceljük meg a csirkét a követekező 20 percben, vagy amíg el nem kezd szépen barnulgatni. Óvatosan emeljük ki a csirkét állványostól a csepegtetőtálcára, és tegyük vissza sülni. 45 perc és 1 óra közötti időt szánjunk még rá, és közben szépen spriccelgessük folyamatosan a csirkénket. Addig süssük, amíg a comb belső hőmérséklete 77 Celsius fokot nem mutat, és a csirkénk szép mahagóni színű. Ekkor vegyük ki, és mehet is a vendégek elé. Ha bezsebeltük a gratulációkat, vegyük le a csirkét az állványról. Óvatosan, mert a folyadék és a sörösdoboz is nagyon forró lehet!
Egyszer még spricceljük meg a csirkét a keverékünkkel, és pihentessük 10 percet. Feldaraboljuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Copyright © 2021 by GreenEgg.hu - Fehér és Társai Kft.
Szólj hozzá, kérdezz bátran