A Big Green Egg, ahogy ma ismerjük régi hagyományokon alapszik és tulajdonképpen egy folyamatos fejlesztés és fejlődés eredménye. Engedd meg, hogy bemutassuk neked a Big Green Egg történetét!

Kamado

Hogy még többet megtudjunk a Big Green Egg mögött álló ötletről, egy pár évszázadot vissza kell utaznunk az időben, mivel ezeket a fatüzeléses agyag kemencéket már több mint 3000 év óta használták Kelet-Ázsiában. Itt fedezték fel a Big Green Egg ősét a japánok, akik hazavitték, szerették és így megszületett ezeknek a kerek agyag kemencéknek az elnevezése is: kamado (“sütő” vagy “szív”).

Szuvenír

Az előző században Japánban szolgáló amerikai katonák felfedezték hogy milyen ízletes és szaftos ételeket lehet készíteni ezekeben a kamado sütőkben. Amikor hazatértek, rengetegen hoztak magukkal szuvenírként kamado sütőket hogy otthon is élvezhessék ezeket a különleges ízeket!

Atlanta

A Big Green Egg 1974-ben nyitotta meg kapuit Atlantában, Georgia állam fővárosában (USA). Az alapító Ed Fisher, aki lehetővé tette Amerika lakossága számára, hogy bárki beszerezhessen egy kamado sütőt. A Big Green Egg kezdetben japán és kínai kamadokat importált. Egy idő után azonban megszületett a felismerés, hogy modern tudásunkat, gyártási technológiákat és innovatív alapanyagokat felhasználhava tovább lehet tökéletesíteni ezt a több ezer éves sütőt.

NASA

A Big Green Egg-ek jelenlegi generációja ősi bölcsesség és innovatív technológia keresztezése. Részben a kerémiának köszönhetően, ami egy különleges NASA fejlesztés, ezek az ősi, tradicionális agyag kemencék tovább fejlődtek egy speciális, tökéletesített kültéri sütővé.

Egyedi termék

Büszkén mondhatjuk, hogy a Big Green Egg egy egyedi termék. Bárki, aki kóstolt már Big Green Egg-en készült ételt egy életre rajongó lesz, köszönhetően annak az utánozhatatlan íznek, amit az ételeknek kölcsönöz. Szóval mi is a titok a Big Green Egg mögött?

Egyedi kerámia

A Big Green Egg kerámia hővisszaverő hatású, az általa keltett légáramlás pedig különlegesen puhává teszi a benne készült ételeket. A Big Green Egg anyagát részben a NASA fejlesztette ki, a gyártási folyamat pedig Mexikóban történik a legszigorúbb minőségi előírásoknak megfelelően, amelynek következtében kimagasló minőségű termék jön létre. Az edény kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek és hőmérséklet-ingadozásoknak.

Tökéletes légkeringetés

A hővisszaverő kerámia és a Big Green Egg alakja lehetővé teszi, hogy a levegő tökéletesen áramoljon az EGG-en belül, ezért minden étel egyenletesen sül a kívánt hőmérsékleten.

Zöld és fenntartható

A tökéletes légáramlás még egy előnnyel jár, mivel az EGGen belül forró marad a levegő, igazán takarékosan és környezetbarát módon használható. A faszén sokkal tovább ég és kevesebb hamut termel. Azon kívül, hogy fenntartható módon használható, az EGG fenntartható alapanyagokból is készül. A Big Green Eggnél törekszünk arra, hogy minden termékünk és kiegészítőnk fenntartható alapanyagokból készüljön.

Optimális hőmérséklet szabályozás

A Big Green Eggben 70 és 400 Celsius fok között szabadon állíthatod a hőmérsékletet, akkor is ha a külső hőmérséklet bőven mínuszokban áll. A legjobb minőségű hőszigetelő kerámiának köszönhetően a külső hőmérséklet nincs hatással az EGG belső hőmérsékletére.

Tökéletes minőség

Több mint 25 éve kizárólagos partneri kapcsolatban vagyunk a mexikói Dal-Tile gyárral, ahol csak a mi kamado edényeinket gyártják. Ez a kiváló minőségű gyártó ISO 9001 UL tanúsítással rendelkezik, amellyel megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. A gyár elhagyása előtt minden Big Green Egg termék végleges, rendkívül alapos ellenőrzésen esik át. A tanúsítással rendelkező gyárnak és az ellenőrzési folyamatnak köszönhetően teljes mértékben megbízunk a termékünkben, és korlátozott élethosszig tartó garanciát vállalunk az EGG kerámiából készült összes alkatrészére az anyag és a gyártás tekintetében.

Élethosszig tartó élvezet

Az összetétel, a gyártás és az utánozhatatlan kerámia mind együtt teszik a Big Green Egg-et egy tartós kültéri sütővé, hosszabb várható élettartammal, mint bármilyen hasonló termék esetében. A Big Green Egg legalább 100.000-szer felmelegíthető anélkül, hogy veszíteni minőségéből, ami azt jelenti, hogy egy EGG legalább egy élethosszig végigkísér, így mindig egészségesen süthetsz és a legjobb ízeket hozhatod ki az ételekből.

Végtelen lehetőségek

A grillezés, sütés, párolás, pirítás és füstölés mellett a Big Green Egg természetesen BBQ sütő is, így lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten órák hosszat is süthetsz benne különböző húsokat. A kerámia convEGGtor használatával könnyedén átalakíthatod a Big Green Egget egy kemencévé vagy smokerré. A sütőkő használatával pedig a legjobb kenyereket és pizzákat sütheted a tökéletes ropogós tésztával. A lehetőségek végtelenek: próbálj ki mindent és engedd szabadjára a fantáziád!

Jól átgondolt és felismerhető design

És végül, de nem utolsó sorban a megjelenése sem kevésbé szemet gyönyörködtető. Az EGG alakja és színe messziről felismerhető, ezért is egy IKON.

Örökzöld

Szenvedély nélkül sehova nem jutsz. Célunk minél több embert inspirálni és lehetővé tenni számukra, hogy élvezzék a természet tiszta és őszinte ízeit. Süss lassú tűzön egy szép darab húst, halat vagy zöldséget az EGGben és lepd meg magad ezzel az összehasonlíthatatlan, karakterisztikus aromával. Nekünk ez az élet értelme.

Kamado-tól az Egg-ig

Ha összerakod az ősi japán kamado hagyományokat a NASA forradalmi kerámia technológiájával megkapod a tökéletes modern kültéri sütőt: a Big Green Egg-et. Használd sütésre, főzésre, grillezésre vagy füstölésre és nem fogod elhinni milyen kifinomult és különleges ízeket találsz. Hogyan született a név? Egyet találhatsz!

Közösen a legjobb…

Az evés eléggé emocionális esemény és mint ilyen, imádni fogod amikor a barátaidnak készítheted a kedvenc receptjeid vagy akár egy új ételt. Élvezd ki a pillanatot és ezzel együtt a legfinomabb falatokat, amit életedben kóstoltál. Vedd körül magad a családoddal, barátokkal és azokkal, akik kedvesek számodra, hogy közösen élvezzétek a felejthetetlen pillanatokat. Ez a Big Green Egg értelme.

…Egész évben

Legyen farkasordító hideg vagy igazán nagy forróság, egész évben süthetsz egy EGG-ben. Hozz egy szaftos hátszínt, egy gyönyörű egész halat sókéregben, pirított rákokat vagy egy jó kis sűrű pörköltet, ropogós kenyeret, pizzát tökéletes tésztával vagy egy finom desszertet. Ma nem eszel húst? Készíts sajttal töltött paprikát, sült cékla levest vagy egy bruschetta caprese-t a változatosság kedvéért!

Nyiss a kulináris lehetőségek végtelen világába!

Egy új világ nyílik meg amint elkezded használni a Big Green Egg-ed. Könnyebben szélesítheted kulináris látóköröd mint gondolnád és ez nem csak vendégeidet, de téged is meg fog lepni. És… a Big Green Egg szívesen segít ezen az úton. Engedd szabadjára a kreativitásod és élvezd az életed!