Itt minden modellről és kiegészítőiről találsz információt, hogy segítsünk a döntésben.

Big Green Egg méretek

Amikor Big Green Egget vásárolsz, biztosan lesznek kérdéseid. Melyik a megfelelő nekem? Mi a mérete, a grillrács átmérője, a Big Green Egg súlya és akkor most végül melyiket is válasszam? Lehet, hogy jobban örülnél egy hordozható méretnek, de vajon elég lesz a sütőfelület mérete? Vagy gyakran sütsz otthon a családnak és barátoknak, és nehéz a döntés a Large és XLarge között? Nézd meg az egyes modellek előnyeit és hátrányait, a hozzá használható kiegészítőket és döntsd el, melyik a neked való.

MELYIK BIG GREEN EGGET VÁLASZD?

Mindenki vágyik egy Big Green Eggre. Talán kóstoltál már kamado sütőben készült ételt amikor egy barátodnál voltál, vagy olvastál róla és feltüzelte a benned szunnyadó gasztro-őrültet. Kutattál a minőségi termékek között, és most biztos vagy benne, hogy a Big Green Egg a neked való kamado. Akkor a következő kérdés az, hogy melyik Big Green Egg a megfelelő neked? Szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatjuk az egész családot. A hét különböző méretű Big Green Egg között megtalálhatod azt, ami kielégíti az igényeid. Előnyök és hátrányok a méretek között, kiegészítők, méretből adódó különbségek – ezeket mind-mind végigvesszük.

BIG GREEN EGG MINI

Csak kis helyed van, vagy tervezed hogy magaddal viszed rendszeresen a Big Green Egged? A Mini egy pehelysúlyú kamado, asztalra is teheted és egyszerű ételek készíthetsz vele magadnak és maximum még 1-2 személynek. Könnyen elviheted, ha úgy alakul, legyen szó kempingről, hajókázásról, nyaralásról vagy piknikezésről. Ezzel a mérettel tényleg bárhol és bármikor süthetsz. Még könnyebbé akarod tenni a szállítást? Szerezz be egy Mini hordozó keretet. Így biztos alapokon lesz és könnyen, két fogantyú segítségével emelheted meg, amikor szükség van rá. Fontos megjegyezni, hogy öntöttvas rács és pizzakő nem érhető el a Mini mérethez. Így a lehetőségeit kicsit korlátozottabbak lesznek, mint a MiniMax Big Green Eggnél, ami szintén egy hordozható méret.

Mi fér el a Mini Tojás rácsán?

direkt sütés convEGGtor nélkül:

4 hamburger, 1 ribeye steak vagy 2 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

1/3 lazacfilé

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 25 cm
 • Sütőfelület: 507 cm²
 • Súly: 17 kg
 • Magasság: 43 cm

BIG GREEN EGG MINIMAX

Kicsi, de tökéletes forma! Nincs jobb leírás a MiniMax tojásra. Ez a modell a Mini előnyeit ötvözi a nagyobb Big Green Eggekével. A kis erőmű még mindig hordozható kamado méretű és akár 4-6 fő számára tudsz vele sütni-főzni otthon, vagy ott, ahova magaddal viszed. Mivel alapból jár hozzá egy hordozó keret, ezért könnyen mozgatható. Amint a sütés helyszínén vagy, csak állítsd fel a hordozható állványát (külön megvásárolható kiegészítő) és máris kényelmes magasságban süthetsz. Az alap kiegészítők, mint a convEGGtor indirekt sütőkő, a pizzakő, öntöttvas rács és az öntöttvas serpenyő mind-mind elérhetők a MiniMax mérethez is. Így ez a hordozható modell szinte minden technikára képes, ami a Big Green Eggben elképzelhető. A mérete miatt egy normál méretű tortaforma is simán elfér rajta. Tökéletes almás pitét készíthetsz! Egyetlen hátránya, hogy nem olyan mélyen helyezkedik el a rácsa, mint a Small tojásnál, így csirketrónra állítva sajnos nem tudsz csirkét sütni benne. Viszont kiterítve annál inkább!

Mi fér el a MiniMax tojás rácsán?

direkt sütés convEGGtor nélkül:

5 hamburger, 2 ribeye steak vagy 3 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

½ lazacfilé, 1 tarja vagy 1 csirke (rácsra fektetve)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 33 cm
 • Sütőfelület: 855 cm²
 • Súly: 35 kg
 • Magasság: 50 cm

BIG GREEN EGG SMALL

A Small és MiniMax méretű Big Green Eggeket gyakran hasonlítják össze, mert a két modell sütőfelülete ugyanakkora. A Small tojásban is 4-6 főre készíthetsz ételeket kényelmesen, és elérhető hozzá jópár kiegészítő. Mindkét méret népszerű, ha kis teraszról, erkélyről vagy balkonról van szó, de van néhány különbség. A Small csak egy kilóval nehezebb, de nagyobb helyet foglal, mert alakja a klasszikus, nagyobb Big Green Egg alakhoz hasonlít. Ha szeretnéd biztos lábakon tudni, akkor görgős állványba kell tenni, és ebben nehezebben szállítható, mint a MiniMax. Második Big Green Eggként is népszerű a MiniMax mellett, például nyaralóba. Tényleg nem nagy, de amire képes, az a legnagyobbak közé emeli!

Mi fér el a Small Big Green Egg rácsán?:

direkt sütés convEGGtor nélkül:

5 hamburger, 2 ribeye steak vagy 3 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

½ lazacfilé, 1 tarja vagy 1 csirke (akár csirketrónon állítva is)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 33 cm
 • Sütőfelület: 855 cm²
 • Súly: 36 kg
 • Magasság: 61 cm

BIG GREEN EGG MEDIUM

Ha kisebb családod van, rendszeresen jönnek vacsoravendégek vagy mindig valamivel készülsz, ami Big Green Eggben készül, akkor valószínűleg a Medium lesz az új legjobb barátod! Ez a modell nagyon sokszínű és több fajta görgős alappal is kapható. A Mediummal könnyedén készíthetsz akár 6-8 személyre is ízletes ételeket. Ettől a mérettől kezdve intEGGrált kézi húzós állvánnyal választhatod a Big Green Egged, így nagyon egyszerű lesz mozgatni. Medium mérettől kezdődően a Tojás pedig az új moduláris fém asztalunkba is elhelyezhető, így modern otthonok és kertek méltó dísze lehet. A moduláris kialakításnak hála a szett később is bővíthető, úgy, mintha legóznál. A kiegészítők tárháza is egyre bővebb, ha Medium méretet választasz. Például használható benne az öntöttvas dutch oven és csodás leveseket, ragukat, pörkölteket készíthetsz benne. ConvEGGtor kosár is elérhető már hozzá, így bármikor könnyen ki-be rakhatod az indirekt sütőkövet. Félhold indirekt kővel pedig akár két zónás sütésre is alkalmassá teheted. Sok, de nem minden kiegészítő elérhető a Medium Big Green Egghez, ezért is érdemes lehet még egy mérettel feljebb nézelődni, a Large Big Green Egg környékén.

Mi fér a Big Green Egg Medium rácsán?:

direkt sütés convEGGtor nélkül:

7 hamburger, 4 ribeye steak vagy 5 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

¾ lazacfilé, 2 tarja, 1 csirke (akár csirketrónon állítva is) vagy 3-4 oldalas (v-rács kiegészítővel)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 40 cm
 • Sütőfelület: 1.140 cm²
 • Súly: 51 kg
 • Magasság: 72 cm

BIG GREEN EGG LARGE

Az összes Big Green Egg méret közül messze a Large a legnépszerűbb. Az ok egyszerű. Nagy család számára is süthetsz rajta, akár 10 főre is és minden elképzelhető sütési technika kivitelezhető vele. A Large a legjobb méret akkor is, ha klasszikus BBQ fogásokat készítenél, mert darabolás nélkül fér el rajta a marhaszegy és az oldalas is. Ha mégis kevés a hely, tovább bővítheted az 5 részes EGGspander kiegészítő segítségével (Large és XLarge méretekhez elérhető). Az EGGspander egy két részes emelt rácsból és egy convEGGtor kosárból áll, és számos félhold kiegészítővel variálható, nem beszélve a szénacél wokról, ami szintén egy hasznos sütőfelület lehet. Egyszerre süthetsz direkt és indirekt módon, a lehetőségek és variációk száma ha nem is végtelen, de ember legyen a talpán aki mindet fejből felsorolja. Ha mutatósabb alapra vágysz, a Large Big Green Egghez az intEGGrált kézi húzós állványon kívül elérhető az akác asztal és a moduláris fém asztal szett is. Nézz körül, és állítsd össze a neked leginkább megfelelőt!

Mi fér el a Large Big Green Egg rácsán?:

direkt sütés convEGGtor nélkül:

10 hamburger, 6 ribeye steak vagy 7 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

2 lazacfilé, 3 tarja, 2 csirke (akár csirketrónon állítva is) vagy 6 oldalas (v-rács kiegészítővel)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 46 cm
 • Sütőfelület: 1,688 cm²
 • Súly: 73 kg
 • Magasság: 84 cm

BIG GREEN EGG XLARGE

Az XLarge szó szerinti és átvitt értelemben is hatalmas, végtelen lehetőségekkel – hasonlóan a Big Green Egg Largehoz. Szintén rengeteg kiegészítőt és különböző alapokat választhatsz ehhez a mérethez. Első ránézésre nem nagyon különbözik a Large mérettől, de ha szükséged van rá, hogy óriási sütési kapacítás álljon rendelkezésedre, akkor az XLarge a jó választás. A sütőfelület sokkal nagyobb, mint a Large modellnél, így akár 16+ főre kényelmesen süthetsz benne. Emiatt nagyon népszerű, amikor professzionális felhasználásra szánják. Az 5 részes EGGspander kiegészítő ehhez a mérethez is elérhető, hasonló előnyökkel, mint a Large modellnél. Az egyetlen különbség talán, hogy nincs egész öntöttvas rács XLarge méretben. Ennek praktikus oka a súly, ezért két részben veheted meg: 2 db félhold öntöttvas rács formájában, amit a rozsdamentes rács helyére, tetejére, vagy a conveggtor kosárra is rakhatsz. A Big Green Egg XLarge mérethez a szénacél wok sem elérhető, ezt is figyelembe kell venni, amikor a méretről döntesz.

Mi fér el a Big Green Egg XLarge rácsán?:

direkt sütés convEGGtor nélkül:

16 hamburger, 9 ribeye steak vagy 14 paprika

indirekt sütés convEGGtorral:

2 lazacfilé, 5 tarja, 4 csirke vagy 8 oldalas (6 v-rácsban és 2 a v-rács oldalának támasztva)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 61 cm
 • Sütőfelület: 2,919 cm²
 • Súly: 99 kg
 • Magasság: 78 cm

BIG GREEN EGG 2XL

Nagy, nagyobb, legnagyobb. A 2XL Big Green Egg a Big Green Egg család legnagyobb tagja, emelett a piacon elérhető legnagyobb kamado sütő. Nem tudod levenni róla a szemed, ezért is szeretik nagyobb rendezvényeken, vagy konyhákon haszálni. Hatalmas húsok egyben sütéséhez tökéletes választás, elérhető hozzá a conveggtor kosár kiegészítő, és a conveggtor indirekt sütőkő is, félhold formában. Természetesen több sütési technikát is használhatsz a 2XL méretű BiG Green Eggben, és ezeket kombinálhatod is. A félhold conveggtor segítségével akár két zónában is süthetsz, egy indirekt, egy direkt oldalon. A 2XL modellhez nem elérhető az öntöttvas rács kiegészítő. Ha öntöttvas sütőfelületet szeretnél, akkor az XL félhold rácsot, vagy öntöttvas edényeket (plancha vagy serpenyő) használhatsz. A kertben moduláris EGG keretbe rakhatod, vagy asztalba építheted az asztali állvány kiegészítő segítségével. A Big Green EGG 2XL mérethez is elérhető az intEGGrált kézi húzós állvány, így a súlyához képest egyszerűen mozgathatod is. Speciális nyitási mechanizmussal szereltük fel, hogy még könnyebb legyen a hatalmas kupolát mozgatni. A súly nem lehet akadály, hogy a 2XL modellt válaszd.

Mi fér el a Big Green Egg 2XL rácsán?:

direkt sütés convEGGtor nélkül:

20 hamburger, 12 ribeye steak vagy 22 paprika

indirekt sütés 2x félhold convEGGtor kővel

4 lazacfilé, 7 tarja, 5 csirke vagy 8 oldalas (6 v-rácsban és 2 a v-rács oldalának támasztva)

Tulajdonságok:

 • Rácsátmérő: Ø 73 cm
 • Sütőfelület: 4,185 cm²
 • Súly: 170 kg
 • Magasság: 90 cm

Végül melyik Big Green Egget választod?

Bízunk benne, hogy sikerült segítenünk a fenti információkkal és most már tudod, hogy melyik Big Green Egg méret lenne számodra tökéletes. Ha van már egy Big Green Egged, és egy másodikat szeretnél vásárolni, akkor is állunk rendelkezésedre. Oszd meg a fenti információkat barátaiddal vagy a családdal, ha ők is kamado vásárláson törik a fejüket. Talán a segítségért hála, te leszel az első, akit meghívnak vacsorára!