Bemutatjuk a Big Green Egg varázslatot

Videó lejátszása

Mi vagyunk a Big Green Egg. Az vezet minket, hogy élvezve a természet által elénk tárt finom és hamisítatlan ízeket, világszerte megihlessük és boldoggá tegyük az embereket. Hívhatsz minket megszállottnak, hedonistának vagy egyszerűen csak foodie-nak. Azt valljuk, hogy érzékeink a legnagyobb ajándékok ahhoz, hogy teljesen kiélvezhessük az életet. Régi japán kamado hagyományokra alapozva kifejlesztettünk egy modern sütőt, hogy elővarázsoljuk a természet kifinomult ízeit. Egészséges és fenntartható módon. Aztán elneveztük annak, aminek látszik: ez egy Nagy Zöld Tojás!

A Big Green Egg története

A Big Green Egg, ahogy ma ismerjük régi hagyományokon alapszik és tulajdonképpen egy folyamatos fejlesztés és fejlődés eredménye. Hogy még többet megtudjunk a Big Green Egg mögött álló ötletről, egy pár évszázadot vissza kell utaznunk az időben, mivel ezeket a fatüzeléses agyag kemencéket már több mint 3000 év óta használták Kelet-Ázsiában. Itt fedezték fel a Big Green Egg ősét a japánok, akik hazavitték, szerették és így megszületett ezeknek a kerek agyag kemencéknek az elnevezése is: kamado (“sütő” vagy “szív”).

Az előző században Japánban szolgáló amerikai katonák felfedezték hogy milyen ízletes és szaftos ételeket lehet készíteni ezekeben a kamado sütőkben. Amikor hazatértek, rengetegen hoztak magukkal szuvenírként kamado sütőket hogy otthon is élvezhessék ezeket a különleges ízeket!

Kattints, hogy megismerd a Big Green Egg kamado történetét!

Tovább

A kezdetek

“A seregben hadnagyként szolgáltam Japánban az 50-s években,” kezdi a történetet Ed Fisher (1934), a Big Green Egg alapítója. “Ott ismertem meg többek között a pachinko gépeket, amik egy flipperre hasonlítanak, csak függőlegesek. Egy ehhez kapcsolódó üzleti vacsora közben kóstoltam először kamadoban készült ételt. Ahogy más szolgálatban lévő katonával is előfordult, láttam potenciált ezekben a flipper szerű gépekben és mikor hazatértem, importáltam párat és elkezdtem árulni. De felejthetetlen élmény volt a vacsora is, és a kamado sütőből kikerült ételek íze. 

A kamadók régi agyagedényekre épültek, amik több, mint 3000 évesek voltak. A 20. század elején ezek az edények levehető tetővel készültek, és a japán háztartásokban rizsfőzőként használták őket. Az amerikai BBQ kultúra hatására, került egy rács az edényre, így ennek köszönhetően már füstölhettünk is, és a legszaftosabb steaket süthettük, amit valaha ettünk. Így lett egy rizsfőző edényből a lehetőségek végtelen tárháza…”

Kattints, hogy megismerd, hogyan vált a Big Green Egg ikonná!

Tovább

Hogyan működik a Big Green Egg?

Megmutatjuk részletesen, melyek a Big Green Egg alapvető tartozékai. A gyári dobozban egy teljesen komplett Big Green Egg található, összeszerelés után biztonságos talapzatra (alapra) állítva akár azonnal begyújtható, sütésre alkalmas készülék. 

Melyek a leghasznosabb kiegészítők?

A több, mint 10 éves használati és forgalmazási tapasztalatunk alapján sikerült pontos képet alkotni arról, hogy mely eszközök működnek a legjobban és melyekre van a legnagyobb szükség a mindennapos használat során. Az alapvető tartozékokat csomagokba rendezve összeszedtük, így amikor kiválasztottad, hogy melyik méretű EGG a megfelelő számodra, használd a “Rakd össze az EGG-ed” összerakót, és minden lépésen végigvezetünk!

Kattints, és ismerd meg a Big Green Egg felépését!

Tovább

Melyiket méretet válasszam?

Amikor Big Green Egget vásárolsz, biztosan lesznek kérdéseid. Melyik a megfelelő nekem? Mi a mérete, a grillrács átmérője, a Big Green Egg súlya és akkor most végül melyiket is válasszam? Lehet, hogy jobban örülnél egy hordozható méretnek, de vajon elég lesz a sütőfelület mérete? Vagy gyakran sütsz otthon a családnak és barátoknak, és nehéz a döntés a Large és XLarge között? Nézd meg az egyes modellek előnyeit és hátrányait, a hozzá használható kiegészítőket és döntsd el, melyik a neked való.

Mindenki vágyik egy Big Green Eggre. Talán kóstoltál már kamado sütőben készült ételt amikor egy barátodnál voltál, vagy olvastál róla és feltüzelte a benned szunnyadó gasztro-őrültet. Kutattál a minőségi termékek között, és most biztos vagy benne, hogy a Big Green Egg a neked való kamado. Akkor a következő kérdés az, hogy melyik Big Green Egg a megfelelő neked? Szeretnénk segíteni azzal, hogy bemutatjuk az egész családot. A hét különböző méretű Big Green Egg között megtalálhatod azt, ami kielégíti az igényeid. Előnyök és hátrányok a méretek között, kiegészítők, méretből adódó különbségek – ezeket mind-mind végigvesszük.

Kattints, és bemutatjuk az összes Big Green Egg méretet!

Tovább

A tökéletes kerti konyha

Minden Big Green Egg jó alapokat érdemel. Szükséges ez a Tojás védelméhez, biztonságos mozgatásához és kényelmes használatához. Az, hogy egy általunk biztosított, gyári megoldást, vagy saját magad által készített “do it yourself” asztalt választasz mellé, csak rajtad múlik. Itt bemutatjuk neked, milyen lehetőségeid vannak, mit hogyan és mit semmiképp ne csinálj, ha kerti konyhádba Big Green Egget tervezel!

A feltűnő központi elem és a nélkülözhetetlen dolog a kerti konyhádban természetesen a Big Green Egg lesz. Amint kiválasztottad, hogy melyik méret a megfelelő, kezdődhet is az építkezés. A legegyszerűbb megoldás egy görgős állvány, extra oldalpolcokkal, ha szükséged van plusz munkafelületre. De ha van helyed és lehetőséged rá, miért ne raknál be egy komplett kerti konyhát? És mi egy sütő, polcok és mosogató nélkül? Vagy hatalmas munkafelület hiányában, hogy akarod megoldani a kerti sütögetés közbeni előkészítő munkákat? Hova rakod a kiegészítőket? A lényeg, hogy minden legyen kéznél, és mindennek legyen meg a helye. Ebben segítünk.

Rakd össze a tökéletes kerti konyhát segítségünkkel!

Tovább

A kulcs az
egyszerűség

Az egyszerű begyújtás és hőmérséklet szabályozás segítségével még az abszolút kezdők is nagyszerű fogásokat készíthetnek. Faszenes sütővel még sosem volt ilyen egyszerű az élet!

Élvezd
az ízeket!

Minden tojáson tudsz roston sütni, füstölni, tésztát és desszerteket készíteni, lassú tűzön kíméletesen sütni. Olyan ízeket ismersz meg, amiről nem is álmodtál!

Örvendeztesd magad és
barátaid

A barátaid nem fogják elhinni, hogy milyen különleges ízekkel kápráztatod el őket! Te csak dőlj hátra, és élvezd az elismerést, és ha akarod, oszd meg velük is, hogy milyen egyszerű a Big Green Eggben sütni!