BGE Gourmet sztárok: Meghan Markle háromfogásos menüje

Érdekességek, Használat | 2020. november 11.

Nem titok, hogy a Big Green Egg-et számtalan híresség imádja Amerikától a Távol-Keletig. Közéjük tartozik Sussex hercegnéje is, aki az elmúlt években a fél világot meggyőzte kifinomult stílusáról és jó ízléséről. Eljátszottunk ezért a gondolattal, hogy ha Meghan meghívna minket egy jó kis sütögetésre, mi kerülne a Green Egg grill rácsaira.

A színésznőből lett hercegné régóta nagy rajongója a Tojásnak. Pár éve, egy interjúban úgy fogalmazott, egyenesen a megszállottja a legjobb smoker varázslatának, és a tökéletes nap számára elképzelhetetlen egy hamisítatlan kerti grillezés nélkül. Azaz – legnagyobb örömünkre – ő is legalább akkora foodie, mint mi, ő is ugyanúgy élvezi a természet hamisítatlan ízeit. A közös téma tehát adott, úgy gondoljuk, semmi akadálya egy beszélgetős, nevetős, finom ízekben gazdag délutánnak!

Big Green Egg-ben grillezett avokádó saláta


Vendéglátásból jeles

Sussex hercege és hercegnéje a közelmúltban helyezte át székhelyét Angliából a Los Angeles melletti, festői Montecito-ba, ahol szerencsére novemberben is csodálatos idő hódít. Chateau at Riven Rock nevű birtokuk meredek hegyek között bújik meg, rejtve a kíváncsi szemek elől – egy igazi fényűző otthon, ahol a kis család békében élheti mindennapjait. A pálmafák alatt, a kifogástalanul gondozott, üde kertben gyakorlatilag megáll az idő. Míg Harry herceg és Archie a medencénél játszanak, Meghan már be is gyújtotta a Big Green Egg XL-be felhalmozott szenet, mi pedig a legnagyobb megelégedéssel kortyolgatjuk hibátlanra kevert Espresso Martini koktéljainkat.

Persze a VIP vendéglátás nem meglepő – ki tudná ezt jobban csinálni, mint a brit királyi család tagjai! A kellemes közeg, az oldott hangulat, a forrósodó Tojás, a hamarosan tűzre kerül gourmet falatok tökéletesen passzolnak a Green Egg életérzéshez. Hiszen mi is ezt hirdetjük: a legjobb grillsütő ízeit akkor élvezhetjük igazán, ha barátokkal vagyunk, ha ráérősen falatozunk, ha miénk a világ!

Háromfogásos menü hercegné módra 

Mivel tudtuk, hogy Meghan főleg a steak-ekért és az egészben sütött pulykáért rajong, igen meglepődünk, amikor bejelenteti, ma vegetáriánus menüvel lep meg minket. Kerek szemeinken jóízűt nevet, majd hozzáteszi, a kiszámíthatóságot soha nem állhatta, úgyhogy kapaszkodjunk, mert egy falat húst sem kapunk tányérunkra. Összenézünk, és megállapítjuk, ennél nagyobb problémánk soha ne legyen: tapasztalatból tudjuk, a Tojás vega fogásokban is verhetetlen.

Zöldségnyársak a grillen - ínycsiklandó gourmet falatok


Előételnek saját héjában tálalt, convEGGtor-on és öntöttvas rácson fűszeresen grillezett avokádóból kapunk kaliforniai kecskesajttal, koktélparadicsommal, rukkolával ízesített salátát, no meg házi, szintén az Egg-ben pirult kruton rudacskákat. Látszik, hogy tapasztalt séffel van dolgunk: a starter mindössze negyed óra alatt elkészül, miközben vendéglátónk szakavatott mozdulatokkal igazgatja az összetevőket. Meghan elmondja, az avokádót el sem tudja képzelni a frissen tört tarkabors karaktere, illetve a kecskesajt lágy, de jellegzetes zamata nélkül. Csak egyetérteni tudunk, az ízek harmóniája vitathatatlan! A furfangos tálalás külön pirospontot ér szemünkben – a hosszúkás kruton szeletek nem csak roppanós textúrájukkal ellensúlyozzák a salátát, de a villát is kiváltják.

Egy gyors mozdulattal kikerül a convEGGtor, bekerül az öntöttvas satay nyárs kiegészítő, mert máris indul a közvetlen Green Egg grillezés: a főétel pihekönnyű zöldségnyárs házi chimichurri szósszal és quinoa pudinggal. A friss hozzávalók – paprikák, cukkinik, gombakalapok, padlizsánszeletek – a közeli piacról származnak, megtudjuk, Meghan gondosan ügyel a szezonális, lokális táplálkozásra. Csodálatos látni, hogy vendéglátónk beszélgetés közben fél szemmel figyeli a főétel alakulását, előkészíti a reggel óta hűtőben pihenő quinoa puding-ot, és egy utolsó kóstolással késznek nyilvánítja a titkos családi recept szerint készült szószt. A tányérunkra kerülő falatok csak úgy roppannak – ügyes házigazdánk a szükségesnél egy pillanattal sem hagyta tovább az izzó szén fölött a nyársakat, pedig mi végig szóval tartottuk.

A menüt természetesen desszerttel zárjuk. A hercegné igazán merész választással nem valamilyen francia műremekkel, Michelin-csillagos éttermek menüsorára illő meghökkentő különlegességgel akar elkápráztatni minket, hanem egy őszinte, amerikai tradíciók előtt tisztelgő, pekándiós-meggyes muffinnal teszi fel a koronát a családi ebédre. Meghan elárulja, ez kisfia személyes kedvence, így amikor csak alkalma adódik, megsüti neki az édes-fanyar finomságot. A Big Green Egg pizzakövén készítve a kis muffinok belseje omlós maradt, míg kérgük kellően roppanósra sikeredett – tökéletes befejezés egy könnyű, de felejthetetlen ízű kerti örömfalatozásnak.

Prémium grill - prémium sütemény: BGE muffinok


úcsúzáskor még átadjuk az ajándékba hozott, prémium magyar borokválogatással körbebástyázott kiEGGészítőket, a vezeték nélküli digitális távhőmérőt, illetve, a közelgő ünnepekhez elengedhetetlen Big Green Egg karácsonyfa díszeket, majd elköszönünk a hercegi családtól. Hazafelé tartva a nemrég fogyasztott finomságok ízeit, harmóniáit elemezgetjük, és cseppet sem bánjuk, hogy legközelebb nem máshoz, mint David Beckham-hez, a Tojás másik híres rajongójához vagyunk hivatalosak.