Big Geen Egg Novemberi toplista

Használat, Érdekességek | 2020. november 26.

Összegyűjtöttük azokat a darabokat, amik prímán hozzájárulnak a Big Green Egg nyújtotta kulináris élvezetek maximális kihasználásához. Nehéz volt a választás, de felállt az ötösfogat, íme a legteljesebb gasztro életérzés! Te egyetértesz a listánkkal?

A BGE palettán számtalan kiEGGészítőt találsz – nem véletlenül, hiszen az a célunk, hogy minden kihívásnak könnyűszerrel meg tudj felelni –, ráadásul magukat a tojásokat is hét méretben kínáljuk, így nem csoda, ha a bőség zavarában néha elbizonytalanodik az ember. Posztunkban most a legek között szemezgettünk, és egy igazán nagyívű, pazar listát állítottunk össze. Részben azért, hogy kedvet kapj Big Green Egg felszerelésének bővítésére, részben pedig azért, hogy megmutassuk: a hedonizmusban nem ismerünk lehetetlent!

XL-es élvezetek: a Big Green Egg XLarge

Az egy híján 100 kilós „apróság” igazi nagyágyú: 2,919 cm²-es sütőfelületével nem csak egy családot, hanem egy egész vendégsereget elláthatsz pompás húsokkal, tengeri herkentyűkkel, vega fogásokkal vagy mennyei édességekkel. Csak rajtad áll, mi lesz a menü – a Big Green Egg XLarge tartja veled a lépést! Kíváncsi vagy, mi fér a hatalmas kupolába? Büszkén jelentjük, van hely:

  • 2 db 10 kg-os pulykának,
  • 24 db hamburgerhúsnak,
  • 11 db egész csirkének,
  • 12 db steak-nek,
  • 14 db bordaszelet-nek.

Meggyőző, ugye? Ha nagy társaságra sütsz, főzöl, az XL-es a Te méreted!

Fa és kerámia románca: az akác asztal

Megvan a tojás? Most fogsz neki a BGE univerzum felfedezésének? Vagy épp, hogy egy ideje már bizniszben vagy, és jól jönne több hely az alkotáshoz? A prémium minőségű, csodaszép erezetű akácból készült egyedi, görgős asztal megadja a teret a kibontakozáshoz! A kifinomult stílusú, de kellő stabilitást garantáló fa remeket L-es és XL-es tojáshoz tervezték, az asztali állvánnyal kombinálható, ráadásul kompatibilis a Big Green Egg védőhuzatokkal is. 

Az akác asztallal bárhova átrendezheted a BBQ helyszínét: nincs többé cipelés, többfordulós pakolászás, egyszerűen csak átgurítod az egész Egg szentélyt a kiszemelt helyre, és indulhat is a konyhaművészet! A pulton kényelmesen előkészítheted a fogásokat, az alsó polcon pedig minden kiEGGészítő elfér. Jól kigondolt rendszer ez, nem csoda, hogy ennyire népszerű!

A kupola királya: az EGGspander szett

A sütő teljes kapacitásának kihasználásért fejlesztett EGGSpander készletről már írtunk korábban a blogon. Magától értetődik, hogy a toplistáról sem maradhatott le: az igény szerint variálható elem a Big Green Egg-ben történő ételkészítés teljesen új horizontját nyitja meg. Moduláris kialakításának köszönhetően nincs olyan feladat, amit ne tudna ellátni – míg az alap kiEGGészítők egy-egy terület specialistái, addig az EGGspander számos helyzetben remekel.

A prémium grill berendezésekhez illeszkedő, csúcskategóriás és okos szettel kedved szerint süthetsz alacsonyan és magasan, közvetve és közvetlenül, párhuzamosan készíthetsz különböző hőfokot, időt igénylő ételeket. A green egg shop-ban nézelődve az is bizonyossá válik, hogy az ötdarabos készlet igazán gazdaságos megoldás. Ha a lehető legtöbb főzési módot szeretnéd kipróbálni, vagy EGGhead barátaidat a legsokoldalúbb meglepetéssel megörvendeztetni, az EGGspander kiváló döntés!

Helyetted is figyel: a vezeték nélküli digitális távhőmérő

Ha már főztél, grilleztál, sütöttél, füstöltél a legjobb grillsütővel, tudod, ha pedig még nem próbáltad, reméljük, elhiszed nekünk: a siker kulcsa a megfelelő hőmérséklet! A legszebb steak, a legfinomabb pác, a minőségi faszén sem elegendő a tökéletes ételhez, ha a tojás alul- vagy túlfűtött. Félig nyers vagy éppen túlsült falatokat senki nem kíván magának, ám tökéletesen megértjük, hogy a szakács is részt venne a vendégekkel, családtagokkal való jóízű beszélgetésekben, a így a 2 tűvel ellátott, vezeték nélküli digitális távhőmérő megérdemelten szerepel a toplistán.

A kütyü segítségével nem kell végig a tojás mellet őrt állnod, mégis folyamatosan szemmel tarthatod a készülő étel hőmérsékletét, valamint kupolában uralkodó hőt. A precízen, fokra pontosan dolgozó hőmérő hatótávolsága 90m, így akár a kert másik végében is megkapod a számokat. Lehet ennél kényelmesebb? Igen! A rendszer automatikusan jelez, amikor elérted a kívánt hőfokot.

A galaxis legmenőbb grillgyújtója: a Looftlighter X

Tudjuk, amikor a Green Egg kiegészítők kerülnek szóba, hajlamosak vagyunk szuperlatívuszokban beszélni, azonban a Looftlighter X kétségtelenül megérdemli ezt a hangzatos címet. Már-már komor, fekete, végtelenül precízen megtervezett megjelenése is tiszteletet parancsol, azonban attól, amire képes, tényleg bizseregni kezd a profi és hobby szakácsok keze: a vezeték nélküli gyújtó pillanatok alatt 650°C-os levegőt fúj ki magából!

Bekapcsolás után az automata begyújtó program ügyel a megfelelő hő és oxigén arányra, így a berendezés 60 másodpercen belül lángra lobbantja a faszenet. Amint megvan a szikra, a levegő gomb megnyomásával kikapcsol a hevítés, felpörög a bivalyerős ventilátor, hogy az irányított légáramlás kellően táplálja a tüzet. A green egg grill tökéletes kiEGGészítője egy feltöltéssel 10 begyújtást gond nélkül kiszolgál, használhatod beltérben, de tóparton, erdőben, akár a szavannán is!