Sütés a szabadban: a Big Green Egg bárhol helyt áll

Használat, Érdekességek | 2021. június 01.

A szabadtéri sütésnek fantasztikus hangulata van, és nem utolsó sorban óriási élmény. A családi, baráti együttlétek hangulatát is csak fokozza, ha közösen készítjük el a fogásokat, a főzés és az étel összehoz. A Big Green Egg emellé még a szabadság érzését is elhozza. Vagyis képes megteremteni, ha magunkkal visszük.

A természetben főzésnek, sütésnek, grillezésnek van egy igazán nyers és egyben önfeledt élménye. Izgalmas, kicsit még kiszámíthatatlan is, ha belegondolunk abba, hogy bármikor eleredhet az eső, feltámadhat a szél, vagy akár vadon élő állatok is meglátogathatnak minket.

Szóval minden eshetőségre megpróbálunk felkészülni, amennyire csak lehet, és amennyire biztonsági játékosnak érezzük magunkat.

Szabadtéren a szabadban

A (vad)kempingezés, de akár még a kirándulás és túrázás új dimenzióját is jelenti, ha magunkkal visszük a Big Green Egg-et, hozzá a faszenet meg persze az alapanyagokat, és egy számunkra megfelelő helyen letelepedünk, és hozzákezdünk a grillezéshez.

Még szabadtéri golfozásra is maunkkal vihetjük

Természetesen van az helyszín, amit inkább autóval érdemes megközelíteni, így kevesebbet kell cipekedni, és jó, ha van vízvételi lehetőség is a közelben. Elsősorban a MINI méretű Tojás az, amivel útra lehet kelni, de azért így is kétemberes lesz a cipekedés.

Egy tisztáson, ahol kifejezetten alakítottak is ki grillezési, sütögetési helyet, ott biztosan lesznek padok és asztalok, ami azért nagyban megkönnyíti az étel előkészítését és tálalását. Ilyen helyszínekre bátran vihetünk magunkkal nagyobb húsokat is sütni.

Horgászás közben és után nincs is annál jobb, mint a kifogott fogást frissen elkészíteni. Az igazán pro Big Green Egg-es horgász egy Big Green Egg kihajtható székben várja a kapást, vagy pihen, amíg sül a hal.

A legnépszerűbb kiEGGészítők szabadtéri sütéshez (is)

Melyek azok a Big Green Egg kiEGGészítők, amelyek jól jönnek a szabadtéri sütéshez? Ez nyilván attól is függ, hogy milyen ételeket szeretnénk elkészíteni, de azért az biztos, hogy a Mini hordozó keret elengedhetetlen, és faszénre, gyújtókockára is szükség lesz.

Gondoljuk át, hogy miket viszünk magunkkal, hogy a lehető legpraktikusabban és a lehető legkevesebb dolgot pakoljuk el, vagyis csak azokat, amelyekre valóban szükségünk lesz. Lehet, hogy elég csak egy öntöttvas lábas?

Grillnyársak a Big Green Egg-en

Piknikezés

A járványhelyzetnek köszönhetően, mert hogy azért hozott magával jó dolgokat is, a szabadban töltött idő nagymértékben nőtt, keressük továbbra us azokat a zöld területeket, helyeket, ahol együtt lehetünk. Mindannyian kikívánkoz(t)unk a szabadba.

Ezért a piknikezés is reneszánszát éli! Egyre többen visznek magukkal a parkokba, a vizek partjára, vagy akár csak a kertbe is egy plédet, egy piknikkosarat és az emberek csak élvezik egymás társaságát.

Ezt az élményt lehet fokozni a Big Green Egg-el is! Csajos délután vagy este? Mindenki hoz valamit, és közösen el lehet készíteni. Lehet zöldségfalatokat sajtba mártogatni, grillnyársakat készíteni, de akár még egy süteményt is elkészíthetünk piknikezés közben. Mert miért is ne?

Piknikezés a Big Green Egg-el

Izgalmas helyeken – rooftop party

tetőtér a legjobb bulik helyszíne. Ha van a lakásunknak tetőtere, akkor a fantasztikus látvány mellett a szuper hangulat is garantált. Nem is kell más, csak néhány szék, egy asztal, hangulatfények, zene és a Big Green Egg!

Tetőtéri sütögetés

Ráadásul nem kell messzire sem menni, ha valami kell a konyhából, így lényegében bármilyen fogást el lehet készíteni a Tojáson! A bátrabbak akár a low & slow sütésfényében a lassú tűzön készült húsokkal is elbánnak, de a steak mindig tuti befutó!