Mi a jó maghőmérséklet?

Használat | 2021. július 09.

Mi a jó maghőmérséklet?

Nem tudod, mi a jó maghőmérséklet? Ebben a bejegyzésben elmondunk mindent maghőmérsékletekről, legyen az marha, bárány, sertés, csirke, szárnyasok, halak. Vettél egy ízletes steaket, hogy elkészítsd a Big Green Eggeden? Szaftos csirkét vagy egész lazacos szeretnél BBQ-zni? Ha van egy maghőmérőd, nem tudod elrontani.

Ha legörgetsz, találsz egy összefoglaló táblázatot a legfontosabb maghőmérsékletekkel.

Fontos! A lent részletezett maghőmérsékletek a szükséges pihentetés utáni hőmérsékleteket jelölik. Más szavakkal, ezek a végleges maghőmérsékletek.

Mire figyelj?

Az alapanyag tökéletesre sütése több tényezőtől függ. Ezek közé soroljuk természetesen az alapanyag fajtáját, a vastagságát és a sütési hőmérsékletet is. Például ha egy recept azt írja, hogy 175 grammos steaket süss, a vastagsága befolyásolni fogja a sütési időt. Ez sokszor fontosabb, mint a súly. Egy centiméternyi különbség a vastagságban jelentheti akár a rare és medium fokozat közötti különbséget.

A alapanyag kezdeti hőmérsékletet is kulcsszerepet játszik. Most vetted ki a hűtőből vagy már szobahőmérsékletű? Egy másik fontos tényező a rács fajtája. Ha rövid ideig grillezel valamit, egy rozsdamentes rács kevesebb hőt fog átadni, mint egy öntöttvas. A rács nem megfelelő hőmérséklete is nagyon nagy hatással van a végeredményre. Öntöttvas ráccsal alacsonyabb hőmérsékleten is grillezhetsz húsokat, mivel jobban tartja a hőt.

Mi a jó maghőmérséklet?

A tudás hatalom

Az alapanyag kezdeti hőmérsékletén kívül a kamado sütőd hőmérséklete is fontos szerepet játszik, főleg a hosszabb sütési időknél. 10 celsius fok különbség egy két órás sütésnél akár több fok eltérést is okozhat a végső maghőmérsékletben. Ezért fontos a kupolában található hőmérőt időről-időre kalibrálni. Sőt, ha pontos is, érdemes a készülő alapanyag maghőmérsékletét külön is mérni, csak hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény.

Ha a recepted alapján 100°C fokon kell sütnöd a marhából készült tekercset, de a vendégeid már megérkeztek, óvatosan felemelheted a Big Green Egged hőmérsékletét, így hamarabb elkészül a hús.

Röviden összefoglalva, ha tudod mérni a pontos maghőmérsékletet, könnyebben kísérletezhetsz és le tudod csökkenteni a hibázási lehetőségeket.

Mi a jó maghőmérséklet?

Marha maghőmérséklet

Minden alapanyagnak megvan a saját maghőmérséklete, amivel a legjobb végeredményt tudod elérni. Amikor rendelsz egy marha steaket egy étteremben, legtöbbször megkérdezik hogy rare, medium-rare, medium vagy well-done állagban szeretnéd-e fogyasztani. Van egy ismert trükk arra, hogy meghatározzuk a steak készültségi fokát, ha megérinted a tenyered különböző részeit. Bár ez a módszer inkább tájékoztató jellegű. Nem beszélve arról, hogy rengeteg tapasztalat kell hozzá, és csak steaknél tudod alkalmazni. Ráadásul a marha maghőmérséklete 48-tól 92°C fokig változhat, attól függően hogy milyen végeredményt szeretnél, milyen húsrészt használsz és milyen vastag a hús.

Pontos maghőmérsékletek marhahús készítésénél

Egy omlós steakhez beállíthatod a maghőmérsékletet akár 42°C fokra is, bár ez nem túl gyakori, ekkor a hús langyos lesz belül. Marhához a legjobb hőmérsékletek a 48-50°C rare készültséghez, 51-53°C medium rarehez, 54-57°C mediumhoz és 63°C vagy a feletti a well-done állaghoz. Ezek a hőmérsékletek csak steakhez és csak jó minőségű, omlós húsokhoz alkalmazhatók sikerrel.

Hogy jó eredményt érj el mondjuk pörkölt készítésénél, legalább 85°C maghőmérsékletet ajánlunk. Ez azért fontos, mert a húsban lévő kötőszövetek állaga csak 74°C foknál kezd megváltozni, ezután válik a hús omlóssá és szaftossá. Az is igaz, hogy pörkölt készítésénél elég könnyű meghatározni, hogy puha-e a hús. Marhaszegy sütésénél, hogy jó eredményt érj el ennél az amerikai BBQ klasszikusnál legalább 87°C maghőmérsékletet ajánlunk.

Mi a jó maghőmérséklet?

A bárány maghőmérséklete

Itt is, mint eddig mindig, azon múlik a kívánt maghőmérséklet, hogy milyen készültségi fokot szeretnél elérni. A bárány fiatal és omlós, ezen felül nagyon kevés vagy nulla húsközi zsírréteget tartalmaz. Például egy báránygerinc esetében, ha 60°C fokos maghőmérsékletet célzol meg, a legjobb medium-rare állagot érheted el. Nem szükséges magasabb maghő ehhez a húshoz.

Mi a jó maghőmérséklet?

Sertés maghőmérséklet

A sertés elég egyedi eset. Mivel érzékeny a baktériumokra és a szalmonellára, fontos, hogy mindig minimum 60°C-os maghőmérséklete legyen. Bár manapság a szigorú szabályozásnak köszönhetően a fertőzés esélye minimális, nincs értelme felesleges kockázatokat vállalnunk. Ízléstől függően célozz meg egy 60°C és 70°C közötti maghőmérsékletet. Ez alól a pulled pork kivétel, amihez lapockát vagy tarját ajánlunk. Hogy szét tudd tépni a pulled porkot, általában 85°C vagy magasabb maghőmérséklet szükséges.

Ha sertéshúst füstölsz, rózsaszín elszíneződést vehetsz észre az elkészült húson. Ez a smoke ring más fajta húsoknál és szárnyasnál is észrevehető, de nincs köze a hús készültségi fokához és maghőmérsékletéhez. Te csak bízz a maghőmérődben

Mi a jó maghőmérséklet?

Csirke maghőmérséklet

A szárnyasok, mint a csirke vagy pulyka szintén érzékenyek a baktériumokra. Legtöbbször figyelmeztetik a vásárlókat, hogy ne nyúljanak más húsokhoz vagy alapanyaghoz amikor nyers csirkével dolgoznak, de ez igazából a többi húsfajtára is ugyanúgy igaz. A csirke vagy pulya esetében a 70-72°C fokos maghőmérséklet az irányadó. Itt már teljesen átsül a hús és minden baktérium elpusztul, míg a hús finom szaftos marad. Megcélozhatsz magasabb maghőmérsékletet is, de akkor szárazabb lesz a végeredmény.

Amikor csirkét vagy pulykát sütsz, a különböző részeknek különböző mérete van. Ezért fontos, hogy a maghőmérőt a comb és a mell találkozásához szúrd be, ez a legvastagabb része a szárnyasnak, tehát ha ez átsült, biztos lehetsz benne, hogy a többi rész is kész. Ellenőrizd, hogy a hőmérő feje nem ér csontot. A csont hőmérséklete gyorsabban növekszik sütés alatt, mint a húsé, ezért torz képet adhat a sütés állásáról. Ez természetesen nem csak szárnyasokra igaz.

Mi a jó maghőmérséklet?

Halak maghőmérséklete

Van egy pár trükk, hogy megállapíthasd rendesen megsült-e a hal. Ha egész halról van szó, egy jó támpont lehet ha a hátuszonyt könnyedén el tudod kézzel távolítani. Halfilé esetében, például lazacnál a hús felületén kicsapódó fehérjét láthatsz. Ez egy fontos jelzés, hogy a hal elkészült így leveheted a rácsról. De itt is nagy segítség lehet egy maghőmérő. Lazac vagy tonhal esetében fontos, hogy ne legyen túl magas a maghő. 50°C elég már, különben a hal húsa nagyon kiszáradhat, ami nem túl kellemes. Fehér húsú halaknál, mint a tőkehal kicsit magasabbra is merészkedhetsz, körülbelül 58°C fokig. Ha egész halról van szó, ellenőrizd, hogy a maghőmérő nem érintkezik-e csonttal. Mert ugyanúgy, mint a húsoknál, a csontok gyorsabban felmelegszenek, mint a hús.

Mi a jó maghőmérséklet?

Zöldségek maghőmérséklete

A zöldségek maghőmérsékletét általában nem szoktuk mérni. Itt ennek kevésbé is van jelentősége, mint húsok, halak vagy szárnyasok esetében, mert az élelmiszer biztonsági szempontok is kevésbé fontosak. A legtöbb zöldség nyersen is fogyasztható, így a készültségi fok inkább személyes preferencia kérdése. Amikor egész zöldségeket sütsz, megnézheted, hogy a közepe eléggé átsült-e. Ez körülbelül 90°C fokos maghőmérsékletet jelent.

Mi a jó maghőmérséklet?

Hogyan mérjük a maghőmérsékletet?

Ahhoz, hogy pontosan meg tudd határozni a maghőmérsékletet, fontos hogy mélyen szúrd be a maghőmérőt az aktuális alapanyagba. Hogy még biztosabb legyen az eredmény, a legvastagabb résznél mérd. Ha egész bélszínt sütsz, érdemes a vékonyodó részét visszahajtani, és összekötni az egészet egy spárgával. Így lesz egy egységes kinézetű és vastagságú húsod, amit sokkal könnyebb lesz egyenletesen sütni. Ahogy említettük már, fontos az is, hogy a maghőmérő ne érintkezzen csonttal. Ha a húsod sok zsírt tartalmaz, vedd figyelembe, hogy a zsír szigetel. A zsírok hőmérséklete pár fokkal alacsonyabb, mint az azt körülvevő húsé.

Mi a jó maghőmérséklet?

Milyen hőmérőt mire használjunk?

Maghőmérőt találhatsz különböző nevek alatt is, úgy mint húshőmérő, konyhai hőmérő vagy sütési hőmérő. A húshőmérő kifejezés még abból az időből ered, amikor beszúrtunk egy hőmérőt egy nagy darab húsba és folyamatosan nézegettük. Ezek a hőmérők csak nagy húsokhoz használhatók. Manapság sokkal kényelmesebb digitális verziók is vannak. Hogy melyik hőmérő a legjobb neked, függ attól, mit készítesz. A Big Green Egg digitális távhőmérője tökéletes nagyobb húsokhoz. Csak szúr be a tűt a húsba, csukd le a Tojást és állítsd be a kívánt maghőt. Amikor eléri ezt a hús, a hőmérő jelezni fogja neked. Steakekhez vagy filékhez, vékonyabb húsok, halak sütéséhez sokkal jobb egy instant maghőmérőt használni. Ha úgy gondolod, lassan eléri a hús a kívánt maghőmérsékletet, szúrd be a hőmérőt és másodperceken belül megkapod az eredményt. Ez kényelmes, ha a sülteket forgatni kell, de nagyobb húsokhoz is használhatod.

A hús pihentetése

Köztudott, hogy sütés után a hús pihentetésével kevesebb nedvességet veszítünk a felvágáskor. Egy kevésbé ismert tény, hogy amikor a hús pihen a maghőmérséklet még 2-3°C fokkal emelkedik. Ezt is bele kell számolni, mert ha nem így teszünk, ételünk túlkészülhet a kívánt állagon.

Ajánlott maghőmérséklet

ajánlott magőmérsékletek Big Green Eggben

Tudni szeretnéd, hogyan szabályozd a Big Green Egg hőmérsékletét? Minden elmondunk ebben a bejegyzésben!

A görgős állvány és oldalpolcok kombinációjával egy igazán ütős összeállítás kerül hozzád.
A Big Green Egg mozgatható marad, a lehajtható (MiniMax esetében levehető) oldalpolcoknak hála pedig praktikus munkafelületed is lesz az EGG közvetlen közelében, ahova le tudod tenni a whiskyt vagy rozét, illetve a bepácolt, előkészített húsokat.

Az oldalpolcok természetesen elférnek a méretben és kialakításban megfelelő védőhuzat alatt is, így minden időjárási körülmények között védettek lesznek. Amennyiben szeretnél védőhuzatot is a Big Green Egged összeállítása után a csomaghoz hozzátenni, azt a SHOP menüpont alatt tudod megtenni. Egyszerűen csak add hozzá a kosárhoz.
A görgős állvány és oldalpolcok kombinációjával egy igazán ütős összeállítás kerül hozzád.
A Big Green Egg mozgatható marad, a lehajtható (MiniMax esetében levehető) oldalpolcoknak hála pedig praktikus munkafelületed is lesz az EGG közvetlen közelében, ahova le tudod tenni a whiskyt vagy rozét, illetve a bepácolt, előkészített húsokat.

Az oldalpolcok természetesen elférnek a méretben és kialakításban megfelelő védőhuzat alatt is, így minden időjárási körülmények között védettek lesznek. Amennyiben szeretnél védőhuzatot is a Big Green Egged összeállítása után a csomaghoz hozzátenni, azt a SHOP menüpont alatt tudod megtenni. Egyszerűen csak add hozzá a kosárhoz.
A görgős állvány és oldalpolcok kombinációjával egy igazán ütős összeállítás kerül hozzád.
A Big Green Egg mozgatható marad, a lehajtható (MiniMax esetében levehető) oldalpolcoknak hála pedig praktikus munkafelületed is lesz az EGG közvetlen közelében, ahova le tudod tenni a whiskyt vagy rozét, illetve a bepácolt, előkészített húsokat.

Az oldalpolcok természetesen elférnek a méretben és kialakításban megfelelő védőhuzat alatt is, így minden időjárási körülmények között védettek lesznek. Amennyiben szeretnél védőhuzatot is a Big Green Egged összeállítása után a csomaghoz hozzátenni, azt a SHOP menüpont alatt tudod megtenni. Egyszerűen csak add hozzá a kosárhoz.
Ha szeretnél egy nagy munkafelületet, ez a moduláris rendszer pont olyan változatos tud lenni, mint maga az EGG. A már meglévő kerti konyhád stílusa vagy elrendezése is könnyedén figyelembe vehető, így mindenkinek megfelelő választás lehet. A moduláris keret később tovább bővíthető kiegészítő kerettel vagy keretekkel.

Az összeállítás tartalma:
EGG keret (1x) - 1 db rácsos polcot már tartalmaz
Görgők (2x)
Ha szeretnél egy nagy munkafelületet, ez a moduláris rendszer pont olyan változatos tud lenni, mint maga az EGG. A már meglévő kerti konyhád stílusa vagy elrendezése is könnyedén figyelembe vehető, így mindenkinek megfelelő választás lehet.

Az összeállítás tartalma:
EGG keret (1x) - 1 db rácsos polcot már tartalmaz
Kiegészítő keret (1)
Görgők (3x)
Rozsdamentes polc (2x)
Rácsos polc (1x)
Ha szeretnél egy nagy munkafelületet, ez a moduláris rendszer pont olyan változatos tud lenni, mint maga az EGG. A már meglévő kerti konyhád stílusa vagy elrendezése is könnyedén figyelembe vehető, így mindenkinek megfelelő választás lehet.

Az összeállítás tartalma:
EGG keret (1x) - 1 db rácsos polcot már tartalmaz
Kiegészítő keret (1)
Görgők (3x)
Akác polc (2x)
Rácsos polc (1x)
A görgős állvány és oldalpolcok kombinációjával egy igazán ütős összeállítás kerül hozzád.
A Big Green Egg mozgatható marad, a lehajtható (MiniMax esetében levehető) oldalpolcoknak hála pedig praktikus munkafelületed is lesz az EGG közvetlen közelében, ahova le tudod tenni a whiskyt vagy rozét, illetve a bepácolt, előkészített húsokat.

Az oldalpolcok természetesen elférnek a méretben és kialakításban megfelelő védőhuzat alatt is, így minden időjárási körülmények között védettek lesznek. Amennyiben szeretnél védőhuzatot is a Big Green Egged összeállítása után a csomaghoz hozzátenni, azt a SHOP menüpont alatt tudod megtenni. Egyszerűen csak add hozzá a kosárhoz.
A görgős állvány és oldalpolcok kombinációjával egy igazán ütős összeállítás kerül hozzád.
A Big Green Egg mozgatható marad, a lehajtható (MiniMax esetében levehető) oldalpolcoknak hála pedig praktikus munkafelületed is lesz az EGG közvetlen közelében, ahova le tudod tenni a whiskyt vagy rozét, illetve a bepácolt, előkészített húsokat.

Az oldalpolcok természetesen elférnek a méretben és kialakításban megfelelő védőhuzat alatt is, így minden időjárási körülmények között védettek lesznek. Amennyiben szeretnél védőhuzatot is a Big Green Egged összeállítása után a csomaghoz hozzátenni, azt a SHOP menüpont alatt tudod megtenni. Egyszerűen csak add hozzá a kosárhoz.

Igazi kültéri konyha a természetes megoldások híveinek


A természet mindig teszi a dolgát. Nézd csak meg eucalyptus asztalunkat. Ez a kézzel készült asztal kemény, tömör eucalyptus deszkákból áll, természetes erezettel és egyedi színnel. Ez azt is jelenti, hogy minden asztal különböző. Az eucalyptus asztallal Big Green Egged egy teljes kültéri konyhává alakul, elég hellyel a konyhai eszközeidnek és edényeidnek. Most asztali állvánnyal és görgőkkel adjuk, hogy teljes legyen a csomag.

Tulajdonságok

  • Large asztal méret: 150x60x80  • XLarge asztal méret: 160x80x80  • Kompatibilis védőhuzat nem része az akác asztalnak, külön megvásárolható.Igazi kültéri konyha a természetes megoldások híveinek


A természet mindig teszi a dolgát. Nézd csak meg eucalyptus asztalunkat. Ez a kézzel készült asztal kemény, tömör eucalyptus deszkákból áll, természetes erezettel és egyedi színnel. Ez azt is jelenti, hogy minden asztal különböző. Az eucalyptus asztallal Big Green Egged egy teljes kültéri konyhává alakul, elég hellyel a konyhai eszközeidnek és edényeidnek. Most asztali állvánnyal és görgőkkel adjuk, hogy teljes legyen a csomag.

Tulajdonságok • Large asztal méret: 150x60x80

 • XLarge asztal méret: 160x80x80

 • Kompatibilis védőhuzat nem része az eucalyptus asztalnak, külön megvásárolható.

A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az EXTRA csomagokban a bővített csomagon felül olyan kiegészítőket találsz, amik igazán élvezetessé teszik a Big Green Egg használatát.

A csomag tartalma:
Big Green Egg faszén (1x) - európai prémium faszén, bükk és gyertyán
Boksa faszén (1x) - magyar prémium faszén, 95% tölgy
Looftlighter elektromos grillgyújtó - sörnyitóval a könnyű begyújtáshoz
Füstölő chips (4x) - az extra füstös ízekhez, minden fajtából 1-1
Grilldeszka (2x) - halak, tenger gyümölcsei füstöléséhez, minden fajtából 1-1
Füstölő csonk - a hosszan tartó füstöléshez, minden fajtából 1-1
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

A BŐVÍTETT csomagokban az ALAP csomag kiegészítőin felül olyan termékeket találsz, amiket első körben lehet hogy nem vennél meg, de néhány használat után érezni fogod, hogy ez az, amire vágysz.

A csomag tartalma:
Big Green Egg faszén (1x) - európai prémium faszén, bükk és gyertyán
Boksa faszén (1x) - magyar prémium faszén, 95% tölgy
Looftlighter elektromos grillgyújtó - sörnyitóval a könnyű begyújtáshoz
Füstölő chips (2x) - az extra füstös ízekhez
Grilldeszka - halak, tenger gyümölcsei füstöléséhez
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az ALAP csomagok tartalmaznak minden olyan kötelező kiegészítőt, amivel bátran elkezdheted az ismerkedést Big Green Eggeddel.

A csomag tartalma:
Big Green Egg faszén (1x) - európai prémium faszén, bükk és gyertyán
Boksa faszén (1x) - magyar prémium faszén, 95% tölgy
Looftlighter elektromos grillgyújtó - sörnyitóval a könnyű begyújtáshoz
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az EXTRA csomagokban a bővített csomagon felül olyan kiegészítőket találsz, amik igazán élvezetessé teszik a Big Green Egg használatát.

A csomag tartalma:
Öntöttvas rács - a tökéletes steakhez
Kerek csepegtetőtálca - hús alá vagy köretekhez
Pizzakő - pizza, kenyér, hamburger buci sütéshez
Pizzalapát - pizzasütéshez elengedhetetlen
Öntöttvas serpenyő - raguk, pörköltek sütéséhez, húsok, halak pirításához
Öntöttvas plancha - húsok pirításához, halak, köretek sütéséhez
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

A BŐVÍTETT csomagokban az ALAP csomag kiegészítőin felül olyan termékeket találsz, amiket első körben lehet hogy nem vennél meg, de néhány használat után érezni fogod, hogy ez az, amire vágysz.

A csomag tartalma:
Öntöttvas rács - a tökéletes steakhez
Kerek csepegtetőtálca - hús alá vagy köretekhez
Pizzakő - pizza, kenyér, hamburger buci sütéshez
Pizzalapát - pizzasütéshez elengedhetetlen
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az EXTRA csomagokban a bővített csomagon felül olyan kiegészítőket találsz, amik igazán élvezetessé teszik a Big Green Egg használatát.

A csomag tartalma:
Hamukaparó - tisztításhoz és újragyújtáshoz
Rácsemelő - a forró rácsok mozgatásához
Indirekt sütőkő - convEGGtor - a BBQ és lassú sütésekhez
Rácstisztító kefe - a rácsok tisztán tartásához
Szilikon csipesz (30 cm) - a húsok, zöldségek forgatásához
Maghőmérő - hogy mindig tökéletes legyen a steak
Csirketrón - a csirke utolsó kívánsága
Ötujjas hőálló kesztyű - hogy sose legyen túl forró
EGG Genius automata hőmérséklet szabályozó - hogy játék legyen a sütés
Hamuzó lapát - a kényelmes tisztításhoz
Pácoló fecskendő - az extra ízekhez
Mérőedény készlet - a pontos mennyiségekhez
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

A BŐVÍTETT csomagokban az ALAP csomag kiegészítőin felül olyan termékeket találsz, amiket első körben lehet hogy nem vennél meg, de néhány használat után érezni fogod, hogy ez az, amire vágysz.

A csomag tartalma:
Hamukaparó - tisztításhoz és újragyújtáshoz
Rácsemelő - a forró rácsok mozgatásához
Indirekt sütőkő - convEGGtor - a BBQ és lassú sütésekhez
Rácstisztító kefe - a rácsok tisztán tartásához
Szilikon csipesz (30 cm) - a húsok, zöldségek forgatásához
Maghőmérő - hogy mindig tökéletes legyen a steak
Csirketrón - a csirke utolsó kívánsága
Ötujjas hőálló kesztyű - hogy sose legyen túl forró
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az ALAP csomagok tartalmaznak minden olyan kötelező kiegészítőt, amivel bátran elkezdheted az ismerkedést Big Green Eggeddel.

A csomag tartalma:
Hamukaparó - tisztításhoz és újragyújtáshoz
Rácsemelő - a forró rácsok mozgatásához
Indirekt sütőkő - convEGGtor - a BBQ és lassú sütésekhez
Rácstisztító kefe - a rácsok tisztán tartásához
A Big Green Egg csomagokkal megkönnyítjük választásod. Nem kell többé gondolkodnod, hogy milyen kiegészítő lenne a legpraktikusabb és milyen extrákkal szereld fel a tojásod.

A csomagokat egymásra építve alakítottuk ki, így a soron következő csomag mindig tartalmazza az előző csomag kiegészítőit is.

Az ALAP csomagok tartalmaznak minden olyan kötelező kiegészítőt, amivel bátran elkezdheted az ismerkedést Big Green Eggeddel.

A csomag tartalma:
Öntöttvas rács - a tökéletes steakhez
Kerek csepegtetőtálca - hús alá vagy köretekhez

Természetesség a fém moduláris asztalokhoz


Az akác polc betéttel természetességet csempészhetsz a fém moduláris asztal szettedbe. Az akác polc betétet ajánljuk legfelső polcként vagy köztes polcként is.

Válassz a különböző polcok közül szabadon!


A fém moduláris asztal bővítő keretéhez vagy a bővítő szekrény tetejére szabadon választhatsz a kültéri konyhád designjához vagy a felhasználási módhoz megfelelő polcokat. Egy bővítő kerethez maximum és ajánlottan 3 db polcot válaszhatsz - ezek a polcok lehetnek mind különbözőek is a rendelkezésre álló polcok közül választva -, a szekrény tetejére pedig 1 db polc szükséges, választásod szerinti anyagból.

 • A polc betétek nem részei a bővítő keretnek.

 • A polc betét nem része a bővítő szekrénynek.

 • A polc betétek minden esetben szabadon választhatók a készlet függvényében vagy rendelésre, azok külön megvásárolandók.

Vízálló és időjárásálló


Fejleszd kültéri konyhádat lépésről lépésre. A csatlakozó csomag segítségével a bővítő szekrényt könnyedén hozzákapcsolhatod EGG keretedhez vagy egy másik kiegészítő kerethez. Ahogy a Big Green Eggtől elvárható, lehetőségeid száma végtelen, ha a kiegészítő polcokat és egyéb variációkat figyelembe vesszük. Választhatsz akácfa vagy rozsdamentes acél polcokat is. A kiegészítő szekrény porszórt acélból és alumíniumból készül, így ahol kell teherbíró és tartós, ahol kell pedig könnyű és időjárásálló. A lábak alapból állítható magasságúak, de kapható hozzá görgős kerék is. A szekrény vízálló, így akár a faszenet is tarthatod benne. Vagy berakhatsz fűszereket, egyéb kiegészítőket, amit csak szeretnél. És így mindjárt minden szép, tiszta és rendezett. Üdvözlünk az XL-es méretű kerti konyhádban!

Tulajdonságok: • Tartalmaz egy bővítő szekrényt és csatlakozó csomagot

 • 4 szintező a csomag része, a lábakra görgőket is tehetsz

 • Az alsó polc kerete és a középső szint acélból készült a nagyobb teherbírás érdekében

 • Alumínium a teteje és a lábak, hogy ha meg is karcolod a porfestést, a felület rozsdamentes maradjon

 • Méretei: magasság 77x szélesség 76 x mélység 76

 • A csomag nem tartalmaz polc betétet és görgőket

A moduláris asztal sokoldalú kiegészítője


Ha sokat sütsz és kevés a helyed, bővítsd a sütő- és dolgozófelületed a bővítő keretekkel, amiket természetesen különböző szebbnél szebb és hasznosabb belső polcokkal és kiegészítőkkel szerelhetsz fel. A kereten kívül, a bővítő keret tartalmaz egy csatlakozó csomagot és 4 szintezőt. Azt viszont te döntöd el, hogy milyen közbenső szinteket szeretnél a keretbe tenni. 10 cm magas görgőket is tehetsz a asztalok alá. A görgők és a választott polcok nem részei a kiegészítő keretnek. Ha görgős EGG keret mellé párosítod, szükséged lesz 2 db extra görgőre a kiegészítő keret alá is..

Tulajdonságok: • Tartalmaz egy bővítő keretet és csatlakozó csomagot

 • 4 szintező a csomag része, a lábakra görgőket is tehetsz

 • Az alsó polc kerete és a középső szint acélból készült a nagyobb teherbírás érdekében

 • Alumínium a teteje és a lábak, hogy ha meg is karcolod a porfestést, a felület rozsdamentes maradjon

 • Méretei: magasság 77x szélesség 76 x mélység 76


Bővítő keret betétek


Minden betét ugyanazokkal a méretekkel rendelkezik, hogy úgy variáld a munkafelületed ahogy szükséged van rá és ahogy neked tetszik. Egy rácsos rozsdamentes acél polc az akácfa polc alatt? Csak rajtad múlik. Választhatsz rácsos vagy teljes rozsdamentes acél betétet az akácfa betét mellett. Túl sok a variációs lehetőség? Később bármikor változtathatsz!

Rácsos rozsdamentes acél betét

 • 304-es rozsdamentes acélból készül.

 • Könnyedén tárolhatod rajta a sütőkövet vagy a convEGGtort is.

 • Legalsó polcnak ideális.


Teljes rozsdamentes acél betét

 • 304-es rozsdamentes acélból készül.

 • Szilikon tömítéssel ellátva hogy tökéletesen illeszkedjen a kerethez.

 • Legfelső polcnak ideális.


Akácfa betét

 • Akác keményfából készült.

 • Galvanizált csavarokkal láttuk el hogy felkészítsük a kültéri használatra.

 • Bármely szinten ideális.

Szabadság görgőkön


Tiszta fekete, visszafogott görgők. Ezek mozgatják a moduláris asztal szettet és az akác fa asztalodat is. Könnyű kezelhetőség, könnyű mozgatás és tárolás. A szettben két darab görgő található, egy zárható és egy nem zárható.

Fontos tudnivalók: • A görgő szett használható a moduláris és fa asztalokhoz is.

 • A csomagban 1 pár (2 db görgő) található.

 • A moduláris asztal tojást tartó részéhez 2 pár görgő szükséges, a további kiegésztő asztalokhoz plusz 1 pár.

Még egy “polc”


A Big Green Egg kiegészítő tartó könnyedén hozzáilleszthető a már meglévő görgős vagy inteGGrált kézi húzós görgős állványodhoz, bármilyen méretű Big Green Egged is legyen. Kényelmes megoldást biztosít, hogy a rácsokat és az indirekt sütőkövet, vagy más kiegészítőt biztonságosan tárolhasd a Big Green Egged közelében, és bármikor kéznél legyen. A két tárolóhelyes tartó 304-es rozsdamentes acélból készült, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak.

Tulajdonságok: • Minden méretű integgrált kézi húzós állvánnyal kompatibilis.

 • Gyors és könnyű felhelyezés

 • 2 tartóhely, convEGGtornak, rácsoknak vagy sütőköveknek

 • 304-es rozsdamentes acélból készül

Akár kempingezni mész, akár a parkba vagy vízpartra, semmi okod arra, hogy ne legyél közben stílusos. Csak vidd magaddal a MiniMax-ot ebben a hordozható állványban. Egyszerűen kihajtod és máris kézre áll a multifunkcionális konyhád a tökéletes magasságban (60 cm az alap!). Végeztél a sütéssel? Csak hajtsd össze és már mehetsz is! Emeld a MiniMax-od kényelmes magasságba ezzel a hordozható állvánnyal bármerre is jársz. Nagy teherbírású porszórt acélból készült, ami azt jelenti, hogy kevésbé egyenletes terepen is stabilan fog állni. Gyorskapcsokkal könnyedén rögzítheted a MiniMax-ot, és kinyitás közben sem kell attól félned, hogy leesik. Ha összehajtod a hordozható állványt, egy kicsi, lapos csomagot kapsz amit könnyen szállíthatsz. Hé, várjatok meg!
Mindig van nagyobb Tojás

Nagy családod vagy baráti társaságod van? Profi séf vagy? Nagy társaságoknak készítesz ételt rendszeresen? Akkor a Big Green Egg XLarge a tökéletes sütő számodra. Big Green Egg XLarge segítségével a legjobb ízeket hozhatod ki az ételekből, mindezt egyszerre sok-sok ember számára. 61 cm átmérőjű sütőfelületén hatalmas húsokat, halakat vagy több pizzát sütni már nem csak fantázia, hanem a valóság. És ha kicsi a 61 cm átmérőjű sütőfelület? Bővítsd ki sütőfelületed 2 vagy 3 szintes rácsokkal, és emeld új szintre az ételeket.

XLarge tulajdonságok:

Rácsátmérő: Ø 61 cm
Sütőfelület: 2919 cm²
Teljes súly: 99 kg
Magasság: 78 cm
A görgős állvány nem tartozéka az XLarge tojásnak, az külön megvásárolható.
Az XLarge tojás moduláris asztallal is választható.
Az XLarge tojás akácfa asztallal is választható.
A legnépszerűbb családtag

A Big Green Egg Large messze a legnépszerűbb méret a Big Green Egg családban. Könnyen elkészítheted családtagjaid vagy barátaid kedvenc ételét is - természetesen sajátjaid mellett - a Big Green Egg Large sütőfelületén, ha kell egyszerre, mert a Large elég helyet biztosít egy 8-10 fős társaságnak is. Ezen a rengeteg helyen nagyon könnyen elkészíthetsz akár háromfogásos menüket is. Ki akarod hozni a maximumot a Tojásból? Akkor a Large a legjobb választás, mert ehhez a mérethez érhető el a legtöbb kiegészítő. Ez a mindentudó modell ezért is kapta a Large nevet, mert nagy potenciál rejlik benne. Klasszikus barbecue fogásokat tervezel sütni? A Large azért is népszerű, mert marhaszegyet vagy sertésoldalast is darabolás nélkül süthetsz vele.

Large tulajdonságok:

Rácsátmérő: Ø 46 cm
Sütőfelület: 1688 cm²
Teljes súly: 73 kg
Magasság: 84 cm
A görgős állvány nem tartozéka a Large tojásnak, az külön megvásárolható.
A Large tojás moduláris asztallal is választható.
A Large tojás akácfa asztallal is választható.
Nem mindig a méret a legfontosabb!

Habár a mérete nem annyira lenyűgöző első pillantásra, de a Big Green Egg MiniMax bőven kompenzál ezen hiányossága miatt. Csak 7 cm-rel magasabb, mint a Big Green Egg Mini, de sokkal nagyobb sütőfelületen süthetsz, pont ugyanakkorán, mint a Big Green Egg Smallban. Így több, mint elegendő helyed lesz akár 4-6 ember számára is kényelmesen sütni. Kitelepülést vagy kirándulással egybekötött sütögetést tervezel? Nem kell súlyemelőnek lenned, hogy a MiniMaxot magaddal vidd, mert mindössze 35 kg a súlya. Ketten simán megbírkóztok vele, ráadásul a MiniMax alaptartozéka a hordozókeret is, ezt nem kell külön megvásárolnod! Kompakt mérete miatt éttermi konyhák is előszeretettel választják steaksütésre, vagy különböző előkészítő folyamatokra.

A MiniMax tartozékai:
A MiniMax hordozókeret a MiniMax alaptartozéka.

MiniMax tulajdonságok:
Rácsátmérő: Ø 33 cm
Sütőfelület: 855 cm²
Teljes súly: 35 kg
Magasság: 50 cm