Miért a Big Green Egget másolja mindenki?

Használat | 2021. július 09.

Vigyázz a másolatokkal

A rajongás egyik formája a másolatok megjelenése. Mi a Big Green Eggnél bátorítunk mindenkit a fejlődésre, szeretjük a becsületes versenyt és az etikus üzleti magatartást. Az elmúlt 40 évben rengeteg kísérletet láttunk már más cégektől, akik megpróbálták lemásolni és utánozni szabadalmaztatott és védjegyezett technológiánkat, sikertelenül.

A Big Green Egg ad élettartam garanciát ad. Ez az EGYETLEN kerámia grill, ahol a gyártás:

  • ISO14001 Környezetvédelmi szabvány szerint

  • ISO9001 Minőségbiztosítási szabvánnyal rendelkező gyárban történik

  • és a termék független laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztott tulajdonságokkal rendelkezik

ISO 9001ISO 14001

Biztonság

A nem megfelelő gyártási körülmények között készült imitációk előzetes jelek nélkül, bármikor tönkremehetnek, repedhetnek.

Égetési hőmérséklet és tartósság

Annak érdekében, hogy a legjobb minőségű kerámiát állítsuk elő ami ellenáll a számtalan melegítési és hűlési ciklusnak, sok összetevő szükséges. Az egyik a hőmérséklet és az időtartam, amit a kerámia az égetőkemencében tölt a gyártás alatt. Természetesen ezek üzleti titkok, de számtalan másolatot teszteltettünk független laboratóriumokkal és az eredmény igazolja, hogy azok a szerkezeti és kémiai átalakulások, amik pontosan meghatározott magas hőmérsékleten következnek csak be, a másolatoknál nem történnek meg. Ez azt jelenti, hogy ezeknél a termékeknél előbb vagy utóbb előjön a hiba és bármikor tönkremehetnek.

A zöld zománc bevonatunk

Ez egyik legnagyobb eredményünk. A felület nem festett vagy egyszerűen bevont, hanem egy szabadalmaztatott kerámia zománc, amit 1400 celsius fok feletti hőmérsékleten égetünk rá a minden Big Green Eggre, több órán keresztül. Az eredmény pedig egy ellenálló réteg, ami élethosszig kitart anélkül hogy kifakulna vagy gyengülne, a tojás pedig nyugodtan kinn hagyható akár takarás nélkül is.

Mi NEM használunk rozsdamentes acél vasalatot

A rozsdamentes acél gyűrűk talán jól néznek ki, de oka van, hogy nem használjuk – nem biztonságos. A rozsdamentes acél más fémeknél kétszer jobban tágul ha hőhatás éri, ezért a tojás kupoláját és alapját összetartó gyűrű bármikor széteshetne, meglazulhatna. A Big Green Egg öntöttvas gyűrűje extrém hőmérséklet változások között is garantáltan ugyanúgy tart. Emellett időjárásálló is.

Hőszigetelés

Csak a Big Green Egg tud olyan hőszigetelést felmutatni, amely ténylegesen az eszköz belsejében tartja a hőt. 260 celsius fokos belső hőmérséklethez a Big Green Egg külső felületén körülbelül 100 celsius fok társul. Ez nem csak biztonságos, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Big Green Egg úgy tudjon sütni, ahogy az elvárható.

Hatékony faszén felhasználás

A Tojás működésének egyik titka a precíz hőmérsékletszabályozás, ami kordában tartja a faszén égését is. Párosítva ezt a kerámia hőtartó képességével kizárt a hőveszteség és a kiszáradt étel is. A Large tojásban körülbelül 3 kg faszén felhasználásával a BBQ hőtartományban (100-150 celsius fok) akár 30 órát is lehet sütni egyhuzamban, természetesen újratöltés nélkül. Ha csak egy steaket akarsz készíteni, utána elzárod a szellőzőket és a megmaradt faszén ugyanúgy felhasználható a következő sütésnél.

Vevőkiszolgálás

A vevőkiszolgálási élmény fontos része a céges kultúránknak. Bármilyen kérdésetek van, emailben, telefonon, facebookon is bármikor állunk a rendelkezésetekre. Mindig minden tojásból és kiEGGészítőből tartunk raktáron, hogy a lehető leggördülékenyebb legyen a vásárlás!

Tiszta anyagok

A Big Green Egg kerámiája csak tesztelt és minőségellenőrzött anyagokból áll, ami garantálja a hosszú élettartamot és a tartósságot. Némely másolatoknál előfordul, hogy nem tiszta kerámiából készülnek, és tartalmazhatnak szennyező anyagokat mint az ólom, a kén vagy a mész.

Kupola öntőforma

A Big Green Egg technológia másik titka az, ahogy a hő visszaverődik a kupoláról és keletkezik egy tökéletes belső keringés. A folyamatot mérésekkel és tesztekkel finomítottuk laboratóriumi körülmények között, hogy biztosítsuk azt, hogy a sütési hő állandó és megbízható. Más imitációk gyártóinak nincs meg ez a háttérismeret, és ez hátrányosan érint többek között olyan lényeges tulajdonságokat, mint a faszén égési ideje, hot spot-ok (ahol a rács melegebb mint máshol), és dead zone-ok. A Big Green Egg kupola kialakítása tudományos módszerekkel alátámasztott.

Azt kapod, amiért fizetsz

A minőséget könnyű kiszúrni. Attól a pillanattól kezdve, hogy valaki meglát egy Big Green Egget, azonnal megérti, hogy magas szintű szakmai tudás áll mögötte – mert mi csak kerámiával foglalkozunk, ehhez értünk.

A Big Green Egg megkérdőjelezhetetlenül piacvezető a kerámia barbecue sütők között

A piac nagyrészét a Big Green Egg szolgálja ki, több tízezer Tojást készítünk évente. Fedezd fel Te is az egyedülállóan különleges sütési tulajdonságokkal rendelkező Big Green Egget, és szeress bele első látásra, ahogy mi is!

Gyakran utánozzák, de sosem hasonít igazán… a Big Green Egg az egyetlen eredeti!

Tapasztald meg Te is a Big Green Egg varázslatot!