KALÁCS - BRIÓS KENYÉR
https://www.youtube.com/watch?v=VYGYI_B-QIg
ELŐKÉSZÜLETEK
30 PERC
ELKÉSZÍTÉS
45 PERC
ÖSSZESEN
75 PERC
HÁNY DARAB?
1 DARAB
NÉZD MEG A VIDEÓT
HOZZÁVALÓK
BRIÓS KENYÉR
235 g szoba-hőmérsékletű vaj + egy kevés a sütőforma kikenéséhez
50 ml tej
7 g szárított élesztő
350g liszt
20g cukor
¼ tk. só
4 tojás
ELKÉSZÍTÉS
Keverje habosra a vajat turmixgépben vagy elektromos habverő segítségével egy keverőtálban. Közben langyosítsa meg a tejet, és olvassza fel benne az élesztőt. Keverje a vajhoz a lisztet, a cukrot és egy csipet sót, majd öntse hozzá a tejet. Egyenként adja hozzá a tojásokat, és keverje addig, amíg homogén masszát nem kap.
Vajazzon ki egy tortaformát, és kanalazza bele a tésztát. Takarja le műanyag fóliával, és meleg helyen kelessze 2 órán keresztül. A formát ne a hideg konyhapultra, hanem például egy fa vágódeszkára helyezze.
Gyújtsa be a faszenet a Big Green Eggben, helyezze be a convEGGtort és a rácsot, majd állítsa a hőmérsékletet 200 °C-ra.
Távolítsa el a műanyag fóliát, helyezze a sütőformát a rácsra, és zárja le az EGG fedelét. 40–45 perc alatt süsse a kenyeret aranybarnára. Egy fogpiszkálót a kenyér belsejébe szúrva bizonyosodjon meg arról, hogy a kenyér teljesen megsült. Amennyiben nem ragad tészta a fogpiszkálóra, a kenyér teljesen átsült. Ha szükséges, helyezze vissza a sütőformát a sütőbe, és 5 perc elteltével ellenőrizze a tésztát.
Vegye ki a sütőformát az EGG-ből, és 30 percig pihentesse a kenyeret, hogy kihűljön.
Vegye ki a kenyeret a formából, és vágja szeletekre.
Vajjal, lekvárral vagy tejföllel fogyasztva egyaránt mennyei.
Copyright © 2021 by GreenEgg.hu - Fehér és Társai Kft.
Szólj hozzá, kérdezz bátran