Füstölt lazac kapormártással

0-30 perc, Párolás, Hal | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 15 PERC

Elkészítés: 35 PERC

ÖSSZESEN: 50 PERC

Adag: 6 FŐRE

Lazacot füstölni Big Green Eggben könnyű, és nagyon finom lesz a végeredmény. Ebben a füstölt lazac alapreceptben meleg füstölést használunk. 80 ° C-on füstöljük a lazacot, almafa segítségével. Körülbelül 30 perc után ízletes melegen füstölt lazacot vehetsz ki a Big Green Egg kamado sütődből.

Hozzávalók

Lazac:

  • 1 egész norvég lazac filé bőrrel

Mártás:

  • ½ marék kapor
  • tengeri só
  • 6 evőkanál créme fraiche

Előkészület

Gyújtsd be a Big Green Eggben a faszenet 1 gyújtókockával és várj amíg elég, és lesz egy hot spot-od a faszén közepén. Közben a lazac legyen szobahőmérsékletű.

Elkészítés

Egy kis marék alma chipset szórj az izzó faszénre. Tedd be a convEGGtor indirekt sütőkövet a Tojásba és rá a rozsdamentes rácsot. Tedd be a lyukacsos sütőlapot a Big Green Eggbe a lazac bőrős felével a lapon és zárd le a Tojást. 80 ° C-os Tojásban 42 ° C-os maghőmérsékletig füstöld a lazacot, körülbelül 30 percre számíts.

Közben a kapor leveleit szedegesd le, és aprítsd finomra. A créme fraiche-sel keverd össze és tengeri sóval ízesítsd.

Nézd meg egy maghőmérővel, hogy elérte-e a lazac hőmérséklete a 42 ° C-ot. Vedd ki a lazacot a Big Green Eggből és tálald a kapros mártással.

Jó étvágyat!