Tanácsok, tippek a Big Green Egg használatához

Használat | 2021. július 09.

Precíz hőmérséklet állítás

A hőmérséklet állítása egyszerűen az alsó és felső légrostélyok beállításával történik. Figyeld, ahogy a hőmérséklet közelít az általad vágyott értékhez, és kis változtatásokkal (nyitás – zárás) növelheted és csökkentheted azt. A tojás könnyen stabilizálja a hőmérsékletét, teret nyitva különböző technikáknak és recepteknek a nyílt tűzön. A kiEGGészítőként beszerezhető hőmérőink pontos képet adnak neked a hús maghőmérsékletéről és a rácshőmérsékletről. De nem feledkeztünk meg a kényelmesebbekről sem, nekik távhőmérő is van a kínálatban.

 

A tojás mozgatása

Ha mozgatnod kell a Tojást, mindig legyél elővigyázatos és kövesd ezt a jótanácsot, hogy biztos baleset és sérülés nélkül úszd meg Te és a Big Green Egg is: mindig húzva mozgatjuk, hogy ha dől, legyen esélyed minimalizálni a károkat. Egyébként teljes használati utasítás jár ebben a témában is minden tojáshoz. Nézd meg a különböző lábakat és talapzatokat, köztük az elegáns eukaliptusz asztalt, vagy a tartós, görgővel felszerelt fém lábakat, és döntsd el, mi lenne neked a praktikus. Vagy ha nem vagy biztos a dolgodban, kérdezz meg bátran minket, szívesen segítünk! Kommentben is!

 

Biztonságban a tojással

A tűz mindig elzárva, biztonságban van a Big Green Eggen belül. Az alsó és felső szellőzőket bármikor könnyedén elzárhatod, és kiolthatod a nem kívánt tüzet. A Big Green Egg érintésre meleg lesz, szóval óvatosnak kell lenni, de sosem fog megégetni, mint egy fémből készült grill, tehát a kisgyermekek vagy a háziállatok is sokkal nagyobb biztonságban vannak egy Big Green Egg mellett. A tűztér ráadásul dupla kerámia réteg mögött helyezkedik el, így a Tojás alsó része még annyira sem lesz meleg, mint a kupola. De mindig jól jön egy hőálló kesztyű!

 

“Ha épp nézed, nem sütsz”

A Big Green Egg életérzés magába fogalja azt is, hogy 100-150 fokon, egy adag faszénnel 24 órát is süthetsz. Tehát nyugodtan, lassú tűzön bbq-zhatsz anélkül, hogy azon aggódnál, tartja-e a hőmérsékletet a sütőd, pótolni kell-e a szenet vagy odaég-e az étel. Természetesen tartsd lezárva a tojás kupoláját eközben, hisz nincs szükség ellenőrizni a húst. Órákig vagy akár egész éjszakára magára hagyhatod a Big Green Egget, neked pedig rengeteg időd lesz pihenni vagy bármi mással foglalkozni közben. Nyugodtan bízz meg a Tojásban, hiba nélkül teszi a dolgát!