BGE fogások Valentin napra

Használat | 2021. február 11.

Szeretnénk azt a berögződést megszüntetni, hogy csak nyáron lehet grillezni vagy grillezőt használni, ugyanis egy Big Green Egg modellel az év bármely napján lehet sütni, pirítani, grillezni, füstölni, kemencézni – így például Valentin napon is.

A téli grillforradalom

Big Green Egg télen

Ezt azért muszáj hangsúlyoznunk, hogy mindenki úgy tudjon a Tojásra nézni, mint egy multifunkcionális konyhai berendezésre, tehát nem csak húst és zöldséget lehet rajta elkészíteni, hanem a különböző kiEGGészítők segítségével pl. egytálételeket, pizzát, kenyeret, süteményt, tortát, szendvicseket – szinte tényleg bármit.

Valentin napi fogások

Egy főételből és egy desszertből álló menüt mutatunk, amit egyedül vagy a párotokkal is elkészíthettek. Szerintünk a meglepetés vacsi tök jó dolog, de az együtt főzés nagyon szuper páros programot és kikapcsolódást jelent, miközben egy-egy pohár bort is elfogyaszthattok és igazi csapatként működhettek. Szóval párosan az igazi a sütés-főzés is.

A főétel

Sokáig gondolkodtunk azon, hogy mit ajánlhatnánk főételnek Valentin napra. Végül arra jutottunk, hogy a bacon-be göngyölt bélszínt javasoljuk, friss fűszernövényekkel megtüzdelve, sült burgonyával.

Baconbe göngyölt bélszín

Természetesen a hús és a köret is elkészíthető a Tojáson. A hús sütéséhez ideális az öntöttvas rács vagy egy öntöttvas plancha is, de a megtisztított rozsdamentes rácson (ami alaptartozék) is mehet. Az illatos krumplik készülhetnek az öntöttvas serpenyőben, ami utána majd a desszert elkészítéséhez is ideális eszköz lesz.

Legyen a desszert…

A desszert csakis csokis lehet. A brownie egy bombabiztos választás erre az alkalomra (is). A brownie tésztát megsüthetitek egy öntöttvas serpenyőben a Tojáson. Ha elkészült, akkor akár az edényből is lehet amolyan rusztikus módon kikanalazni, vagy körbe vágni, kiborítani és felszeletelni.

Brownie készül a Tojásban

Erősen ajánlott a még meleg brownie-t vanília fagylalttal együtt fogyasztani.

Reméljük, hogy tetszenek a javaslataink, és ha van hozzá kedvetek, el is készítitek azokat a kedvenc Big Green Egg-eteken.