Marha wellington

0-30 perc, Sütés, Marha, Tojás, Liszt | 2021. június 01.

Áttekintés

Előkészületek: 45 PERC

Elkészítés: 105 PERC

ÖSSZESEN: 150 PERC

Adag: 10-12 FŐRE

Milyen húst használj a marha wellingtonhoz és hány fokon süsd ezt az igazi klasszikust? Ebben a receptben elmondunk mindent a Big Green Eggben való készítésről, lépésről lépésre. A köretek, mint a sült burgonya vagy a grillezzett zöldspárga is természetesen készülhet a Big Green Eggben.

Hozzávalók

  • 1 bélszín egészben kb. 3 kg
  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 ek. olívaolaj
  • 250 g pármai sonka szelet
  • 150 g dijoni mustár (nem magos)
  • 4 tojás sárgája
  • 2 tekercs 270 g-os leveles tészta (40 x 24 cm)

Előkészítés

Gyújtsd be a faszenet a Big Green Eggben és az öntöttvas ráccsal együtt hevítsd 250° C-ra.

Vedd ki a bélszínt a hűtőből.

Közben a gombákat tisztítsd meg és egy turmixgépben daráld pürésre. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és 25 percig pirítsd a pürét alacsony hőmérsékleten, hogy a nedvesség elpárologjon a gombákból. Sóval és borssal ízestsd, keverd össze és hűtőben hűtsd le.

Tedd a Big Green Egg rácsára a bélszínt és kb. 1 percig grillezd minden oldalát. Ezután mehet 20 percre a hűtőbe.

Vedd ki a rácsot a rácsemelővel, tedd be a convEGGtor indirekt sütőkövet és a rozsdamentes rácsot, rajta a pizzakővel, és állítsd be a Tojás hőmérsékletét 220 ° C-ra.

Elkészítés

Tegyél a munkapultra műanyag fóliát, nagyobb területben mint a bélszín mérete. Tedd rá a pármai sonka szeleteket téglalap alapban, kicsi átfedéssel. Itt is fontos a méret, ebbe fogjuk beletekerni a bélszínt.

A gombapürét egy kanállal kend szét a sonkán, és nyomkodd le. Kend körbe a bélszínt mustárral, majd tedd rá a sonka-gomba ágyra. A fólia segítségével tekerd fel az egészet.

Egy legalább 50×60 cm-es sütőpapírt tegyél a munkalapra. Verd fel a tojás sárgáját. A sütőpapírra tedd rá a leveles tésztákat, a hosszú oldaluk legyen átfedésben és itt kend is be a tojás sárgájával. Kicsit nyomkodd össze, hogy biztosan összetapadjanak.

Óvatosan vedd le a fóliát a bélszínről és tedd rá a tésztára. Tekerd be a tésztába a bélszínt. Ahol összeérnek a tészták, kend be tojás sárgájával, majd az egészet is bekenheted, hogy szép színe legyen. A két végét zárd össze, hajts le, és úgy forgasd a bélszínt, hogy a tejetén ne legyen láthatóak a hajtások.

Vágj egy szép mintát a tésztába, akár villával átlósan is csinálhatod, vagy késsel, de óvatosan, hogy ne vágd át a tésztát. Kevésbé látható helyen kb. 6 kis lukat szúrj a tésztára. Díszítheted maradék tésztadarabokkal is.

Tépd le vagy vágd le a sütőpapír nagy részét. Tedd a wellingtont a pizzakőre a pizzalapát segítségével. Dugj be egy maghőmérőt a húsba és csukd le a Tojás tetejét. 50-52 ° C fokos maghőmérsékletre süsd a húst.

Vedd ki a Big Green Eggből a wellingtont amikor elérte a kívánt maghőt, körülbelül 60 percre számíts. 5 percet legalább pihentesd, mielőtt felvágod.

Jó étvágyat!